Mainos: Lainojen kilpailutuksella voi säästää satoja euroja

Netissä on voinut vertailla eri palveluiden tarjoajien hintoja jo pitkään. Matkailuala on tästä hyvä esimerkki, onhan monet matkustajat tottuneet varaamaan majoituksen ja lentoliput vertailupalveluista jo parinkymmenen vuoden ajan.

26.05.2023

Mainos: Omalaina.fi

Viime talvena monet suomalaiset myös kilpailuttivat sähkösopimuksensa netissä ensimmäistä kertaa. Sähkösopimuksensa kilpailuttamalla kuluttaja pystyi todennäköisesti säästämään jopa satoja euroja. Sama pätee myös lainapalveluihin. Vertailemalla ei rahoitusyhtiöiden tarjouksia on mahdollista säästää jopa satoja euroja.

Lainojen vertailu helpointa netissä

Lainojen vertailu laskimen kanssa voi olla vaikeaa, jo pelkän todellisen vuosikoron laskeminen on äkkiseltään yllättävän vaikea tehtävä. Koska Suomessakin lainoja myöntää kymmenet rahoitusyhtiöt ja pankit, veisi jokaisen niiden lainatarjousten läpikäyminen niin ikään huomattavan paljon aikaa. Lisäksi pitäisi jäädä odottamaan vielä jokaisen yhtiön lainapäätöstä erikseen, missä kuluisi lisää aikaa.

Helpointa lainojen vertailu onkin nykyisin netissä. Esimerkiksi kotimainen OmaLaina auttaa suomalaisia kuluttajia vertailemaan eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjouksia. Laina on mahdollistaa kilpailuttaa täyttämällä heidän lainahakemuksensa, joka on asiakkaalle maksutonta ja vie aikaa noin 5 minuuttia. Tämän jälkeen palvelu kilpailuttaa eri yhtiöiden lainat perustuen asiakkaan lainahakemuksessa kertomiin tietoihin.

Lainoja vertailemalla lainan ottamisesta kiinnostunut asiakas voi säästää pitkän pennin. Eri pankkien ja rahoituslaitosten lainatuotteiden koroissa ja muissa kuluissa voi olla suuria eroja. Ratkaisevinta ei ole siis pelkästään keskittyä vertailemaan ainoastaan nimelliskorkoa, vaan muut kulut kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksu voivat niin ikään tuntua kukkarossa. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon myös nämä muut kulut.

Lainahakemuksen voi täyttää ilman sitoumuksia

Lainojen vertailu on siinäkin mielessä viisasta, että sen voi tehdä maksutta ja ilman sitoumuksia. Asiakas ei siis sitoudu ottamaan lainaa täyttämällä lainahakemuksen esimerkiksi OmaLaina.fissä. Kynnys hyödyntää lainavertailua kannattaisikin olla hyvin matala. Kaikilla lainoja tarjoavilla yrityksillä on myös velvollisuus kertoa lainaan liittyvistä kuluista läpinäkyvästi.
Täyttämällä vain yhden lainahakemuksen lainanhakijalla on mahdollisuus löytää hänelle halvin lainatarjous nopeasti. Lainatarjoukset ovat henkilökohtaisia ja ne perustuvat hakijan taloudelliseen tilanteeseen. Toisin sanoen lainatarjouksiin vaikuttaa esimerkiksi hakijan tulotaso.

Lainaa voi saada ilman vakuuksia ja takaajaa

Netistä haetaan lainaa usein, kun rahantarve yllättää jonkin äkillisen asian takia. Esimerkiksi lääkärikäynti tai rikkoutunut jääkaappipakastin voi aiheuttaa äkillisesti sellaisen rahantarpeen, johon ei ollut etukäteen varautunut. Lainavertailupalveluista saa varsinkin pienempiä kulutusluottoja tyypillisesti perustelematta lainan käyttötarkoitusta.

Lainavertailujen kautta voi lainaa saada tyypillisesti myös ilman vakuuksia ja takaajaa. Toisin sanoen asiakkaan ei tarvitse laittaa lainan ”pantiksi” omaa omaisuuttaan, eikä myöskään pyytää ketään tuttavaa lainan takaajaksi. Tämänkin ansiosta lainapäätökset on mahdollista saada jopa alle 15 minuutissa.

Lainavertailu auttaa löytämään edullisen lainatarjouksen hyvin monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Hakijan kannattaa aina tutustua lainaehtoihin ennen sopimuksen allekirjoittamista. Ennen kaikkea huomiota kannattaa kiinnittää lainan todelliseen vuosikorkoon, lainan kuukausierään ja lainan kokonaiskustannuksiin.

Lisää luettavaa