Mainos: Paras joululahja lapselle: 15 lahjaideaa alle kouluikäisille lapsille

Oletko hankkimassa joululahjaa 1–6-vuotiaalle lapselle? Tästä artikkelista löydät kivat joululahjaideat taaperoille ja leikki-ikäisille!

02.11.2023

Mainos: Hobby Hall

7 joululahjaideaa touhukkaille taaperoille

1–3-vuotiaat lapset harjoittelevat liikkumista ja kädentaitoja. Paras joululahja lapselle kannustaa tutkimaan, leikkimään ja liikkumaan. Hyvä joululahja lapselle voi olla lelu tai jonkin taidon harjoitteluun tarkoitettu väline. Tässä muutamia ideoita taaperon joululahjaksi:

1. Potkuauto on hauska lelu, jolla lapsi voi harjoitella motorisia taitoja ja liikkumista ympäristössä. Potkuauto sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät tyylikkäät potkuautot esimerkiksi Plasto-, Smoby- ja Fisher Price -merkeiltä.

2. LEGO Duplo -rakennussetti innostaa taaperoa tutkimaan värejä ja muotoja. Isoja palikoita on helppo harjoitella kokoamaan ja lapsen kasvaessa erilaiset Duplo-hahmot tuovat leikkiin mielikuvituksellisuutta. Sopivan tasoisia Lego Duplo -leikkisettejä on tarjolla jo 1-vuotiaillekin.

3. Oma askartelupöytä ja tuolit mahdollistavat taaperolle omatoimisen piirtämisen ja askartelun harjoittelun. Matalalle tuolille on helppo kivuta ja piirtämisvälineet ovat taaperon ulottuvilla. Hanki taaperolle myrkyttömiä ja mieluiten vesipestäviä värikyniä.

4. Leikkikeittiö tarjoaa paikan ja välineet hauskoille kokkaus- ja kotileikeille. Leikkikeittiön lokeroissa on kätevä säilyttää leikkiruoat ja leikkiastiat.

5. Monet taaperot tykkäävät tanssimisesta, lauluista ja erilaisten äänten tuottamisesta. Voit hankkia 1–3-vuotiaalle lahjaksi esimerkiksi pienen kosketinsoittimen, ksylofonin tai rumpusetin, jolla hän pääsee tutkimaan ja kokeilemaan soittamista itse.

6. Potkuauto ei ole ainoa liikkumiseen liittyvä lelu, jonka voit hankkia taaperolle lahjaksi. Joululahjaksi sopii myös pulkka. Taitavalle liikkujalle voit harkita hankkivasi lahjaksi ensimmäiset luistimet tai sukset.

7. Pieni leikkiteltta on kiva lahja 1–3-vuotiaalle lapselle. Leikkiteltassa voi leikkimisen lisäksi katsella kirjaa ja teltan voi kesällä siirtää pihalle tai terassille. Teltta on lapsen oma kiva piilopaikka, johon voi mennä tarvittaessa rauhoittumaan.

8 kivaa joululahjaideaa leikki-ikäisille

4–6-vuotiailla lapsilla on jo paljon taitoja ja he janoavat tietää maailmasta lisää. Joululahjat, jotka mahdollistavat uusien taitojen harjoittelun tai mielenkiintoisten ilmiöiden tutkimisen, ovat tämän ikäisille lapsille todella mieluisia.

1. Ohjattava robotti tai kauko-ohjattava auto on kiinnostava joululahja lapselle. Ohjaimen käyttö saattaa vaatia hieman harjoittelua, mutta vahvistaa lapsen havainnointikykyjä ja hienomotoriikkaa.

2. Sopivan kokoiset sukset tai luistimet ovat hyvä joululahja lapselle, sillä talviliikuntalajeihin tutustuminen on ajankohtaista leikki-iässä oleville lapsille.

3. Hauskaa talvipuuhaa tarjoaa myös rattikelkka, jolla on kivaa laskea mäkeä yksin tai kaverin kanssa.

4. 4–6-vuotiaan lapsen ruudulla viettämä aika voi olla myös hyödyllistä, sillä esimerkiksi monet lasten pelit ovat opettavaisia ja auttavat erilaisten taitojen harjoittelussa. Lasten tabletti voi siten olla kiva lahja, jota lapsen on helppo käyttää. Jos haluat pelailla yhdessä lapsen kanssa, hanki esimerkiksi Playstation 5, jolle on saatavilla monia lasten suosikkipelejä.

5. Valokuvaamisen harjoitteluun lapsen oma, helppokäyttöinen kamera on kiva lahjaidea, joka voi innostaa pidempiaikaiseen valokuvausharrastukseen tai jopa ammattilaisuuteen asti.

6. 4-vuotias lapsi voi siirtyä Lego Duploista pienempien legojen pariin. Legolla on useita kiinnostavia leikkisettejä eri aiheista ja monet lasten suosikkihahmot sekä -sarjat löytyvät myös Lego-seteistä.

7. Legojen lisäksi myös muut rakentelusetit ovat 4–6-vuotiaiden mieleen. Harkitse lahjaksi esimerkiksi Geomag-settiä, jossa lapsi pääsee tutkimaan magneettisuutta ja rakentamaan kiinnostavia kolmiulotteisia malleja.

8. Tämän ikäisille lapsille voi hankkia myös muita leikkisettejä, joissa on pieniä osia ja yksityiskohtia. Mielikuvitusleikkeihin innostavia leikkisettejä löytyy Hobbyhall.fi-verkkokaupasta esimerkiksi Barbie- ja Schleich-merkeiltä.

Joululahjojen lisäksi voit hyödyntää näitä ideoita myös lapsen syntymäpäivälahjan valitsemisessa. Potkuauto, leikkiteltta, Lego-setit ja muut artikkelin lahjaideat ovat tilattavissa kätevästi Hobbyhall.fi-verkkokaupan sivulta.

Lisää luettavaa