Mainos: Pikalainalla rahoitat matkat sekä suuremmat ostokset

Pikalaina on helppo ja nopea tapa saada rahaa heti tilille. Se sopii erinomaisesti erilaisten matkojen, isompien ostosten tai muiden yllättävien kulujen rahoittamiseen. Lainan hakeminen onnistuu helposti netissä ja lainapäätökset saa yleensä jo samana päivänä.

21.03.2023

Mainos: Rahalaitos.fi

Pikalainan hakemiseksi tarvitaan vain verkkopankkitunnukset ja lainaa voi hakea lainaa luottorajaan asti. Luottoraja määrittyy aina henkilökohtaisen taloudellisen tilanteen mukaan. Laina-ajaksi voi valita itselleen sopivan vaihtoehdon viidestä kuukaudesta jopa useisiin vuosiin.

Edullisena ratkaisuna uusille asiakkaille ensimmäinen pikalaina on usein mahdollista saada alennettuun hintaan. Lisäksi pikalaina on helppo maksaa pois: Halutessaan lainaa voi lyhentää esimerkiksi suuremmilla maksuerillä tai maksaa sen pois kerralla ennalta sovittuna ajankohtana. Laina-aika kannattaakin pitää lyhyenä, jolloin lainakustannukset eivät pääse kasvamaan hallitsemattomasti. Ota aina vain lainaa jonka voit varmasti maksaa pois sovitusti.

Mikä on pikalaina?

Pikalaina on lyhytaikainen laina, jonka tarkoituksena on auttaa ihmisiä yllättävien menojen kattamisessa. Pikalainat ovat usein suhteellisen pieniä ja niitä voidaan hakea nopeasti verkossa. Lainan saamiseksi ei tarvita vakuuksia tai takaajia, mutta lainanottajan on osoitettava, että hänellä on riittävästi tuloja maksaa laina takaisin ajallaan.

Miten pikalainaa voi hakea netissä?

Pikalainan hakeminen netissä on helppoa ja nopeaa. Ensimmäiseksi tulee löytää luotettava ja turvallinen pikalainapalvelu, joka tarjoaa juuri omiin käyttötarkoituksiin sopivan lainan. Kannattaa myös tarkistaa, että palvelulla on voimassa oleva lupa toimia Suomessa.

Kun sopiva palvelu on valittu, voidaan aloittaa hakemuksen täyttäminen. Yleensä se vaatii henkilötietojen antamista, kuten nimi, osoite ja puhelinnumero. Lisäksi saatetaan joutua antamaan tietoja työtilanteesta ja tuloista sekä menoista ja muista veloista tai lainoista, joita mahdollisesti on ennestään.

Kun hakemus on tarkistettu ja hyväksytty, rahat siirretään tilille yleensä saman pankkipäivän aikana. Laina-ajasta riippuen rahaa voi saada tilille jopa 15 minuutissa.

Kuka voi saada lainaa netistä?

Netistä voi hakea lainaa useilta eri lainanantajilta. Lainanhakijalta vaaditaan yleensä tiettyjä ehtoja, kuten vakituinen osoite ja palkkatulot. Usein myös ikäraja on vähintään 18 vuotta. Lainanhakijalla tulee olla myös suomalainen henkilötunnus ja verkkopankkitunnukset, jotta hän voi tehdä laina-asiakirjojen allekirjoituksen sähköisesti. Lainanantajat voivat myös tarkistaa hakijan luottotiedot ennen lainan myöntämistä. Jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä, lainaa ei yleensä myönnetä.

Mitä eri lainoja voi hakea netissä?

Netissä voi hakea monia erilaisia lainoja, kuten pikavippejä, joustoluottoja, kulutusluottoja ja vakuudettomia luottoja. Pikavippi on lyhytaikainen laina, joka maksetaan takaisin yleensä 30–60 päivän kuluessa. Joustoluotolla taas puolestaan voi nostaa rahaa tarpeen mukaan ja maksaa lyhennyksiä vain nostetusta summasta. Kulutusluottoa taas voi hakea suurempien hankintojen tekemiseen ja kulutusluotto on yleensä vakuudeton. Vakuudellinen laina puolestaan vaatii takaajan tai vakuuden omaisuuden, esimerkiksi asunnon tai auton muodossa.

Pikalaina on nopea ja helppo tapa rahoittaa isompia hankintoja tai vaikkapa matkoja. Lainan hakeminen onnistuu nopeasti verkossa, ja rahat saa tilille yleensä nopeasti. Pikalainalla voi myös helposti jakaa suuremmat ostokset useampaan erään, jolloin ne ovat helpommin hallittavissa.

Lisää luettavaa