Mainos: Yrityslainat aina vain suositumpia – miksi yhä useampi hakee yrityslainaa?

Yrityslainojen suosio kasvussa pk-yrityksissä.

25.01.2024

Mainos: Yrityslaina.com

Netistä haettava yrityslaina on moderni ratkaisu niihin tilanteisiin, joissa yritys kaipaa ylimääräistä rahoitusta nopeasti. Yrityslainojen suosio tuntuu vain kasvavan vuosi vuodelta, ja syykin siihen on helppo arvata. 2020-luvulla yrityslainan saaminen on nimittäin helpompaa kuin koskaan. Kunhan sinulla on kaupparekisteriin merkattu yritys, voit hakea ja saada yrityslainaa toimintahistoriastasi ja liikevaihdostasi riippumatta.

Aina näin ei kuitenkaan ole ollut. Itse asiassa tämänkaltaiset yrityslainat ovat verrattain uusi ilmiö, joka juontaa juurensa pankkien yhä tiukempaan säätelyyn lainaehtojensa kanssa. Sitä mukaa kuin pankit ovat kiristäneet lainanhakijoille asettamiaan ehtoja, muut rahoituslaitokset ovat nähneet tilaisuutensa tulleen. Ne ovat kahmaisseet yrityslainamarkkinasta itselleen muhkean siivun tarjoamalla luotettavia lainoja, joiden saaminen ei enää ole työn ja tuskan takana.

Suosittu yrityslaina ilman paperisotaa

Helppous on yksi avaintekijä siinä, miksi yrityslainoista on tullut viime vuosina niin suosittuja. Vaikka et olisi koskaan toiminut itse yrittäjänä, on lainanhakuprosessi pankista saattanut tulla tutuksi esimerkiksi elokuvista, joissa päähenkilö marssii pankkiirin puheille lakki nöyrästi kourassa. Pankkiiri sitten myöntää lainan tai murskaa hakijan toiveet kuin ylinkin tuomari.

Kaikeksi onneksi nöyristelylle ei enää ole tarvetta, jotta yrityslainaa voi saada. Myös turhan paperisodan aika on ohi, sillä nykyaikaiset yrityslainat netissä vaativat sinulta vain joitakin tietoja yrityksestäsi. Voit tehdä lainahakemuksen muutamassa minuutissa perustiedot täyttämällä ja antamalla luvan luottotietojesi tarkastamiseen. Jos kilpailutat eri lainantarjoajia, saat useampia lainatarjouksia eteesi jo saman päivän aikana.

Selkeät lainaehdot ilman piilokuluja

Yrityslainojen suosioon vaikuttaa myös se, että yrittäjät voivat luottaa saamansa lainan ehtoihin. Selkeät lainatarjoukset sisältävät maksusuunnitelman, joka muodostuu etukäteen sovituista kuukausieristä. Näin lainan takaisin maksaminen on helppo suunnitella jopa vuosikymmenien aikajänteellä.

Lainan hinta ilmoitetaan aina korkona ja todellisena vuosikorkona. Jälkimmäinen numero on se, johon kannattaa lainaa ottaessaan kiinnittää enemmän huomiota. Se kertoo tasan tarkkaan sen hinnan, joka yrityslainallesi vuositasolla tulee. Tähän hintaan lasketaan siis mukaan lainan korko sekä kaikki muut kulut, joita lainalla saattaa olla. Niihin kuuluvat esimerkiksi lainanhoitokulut, jotka riippuvat täysin valitusta rahoituslaitoksesta.

Useimmissa tapauksissa on myös kannattavaa kilpailuttaa lainansa ammattilaisten avustuksella, esimerkiksi yrityslaina.com palvelussa. Ilmainen lainan kilpailutus poistaa heti pelistä kaikki epämääräiset lainantarjoajat ja suodattaa esiin parhaat lainatarjoukset omalle yrityksellesi. Koska kilpailutus ei sido sinua mihinkään, on tämän apukeinon käyttäminen paikallaan, ainakin jos et satu tuntemaan nykyistä finanssimarkkinaa kuin omia taskujasi.

Lainaa ilman minkäänlaisia vakuuksia

Yrityslainaa saa tänä päivänä ilman minkäänlaisia vakuuksia. Vakuudeton yrityslaina on käytännössä kaikkien yritysten ulottuvilla, mikä on suuri muutos aiempaan (lähde: yrityslaina.io ). Uudelle yritykselle oli aikoinaan todella vaikeaa saada starttirahaa tai lainaa ensimmäisen toimintavuoden aikana. Jos pankki ei pitänyt ideasta – tai piti sitä liian riskialttiina – ei vakuudeton hakija todennäköisesti päässyt lainarahoihin käsiksi.

Nykyaikainen yrityslaina on kuitenkin täysin toista maata. Sinun ei tarvitse huolehtia mistään muusta kuin siitä, onko lainalla arvoa yrityksellesi vai ei. Jos lainan arvo yrityksellesi ylittää sen summan, jonka joudut korkomenoina maksamaan, on lainan ottaminen todennäköisesti kannattavaa.

Toimiessasi netin kautta myönnettävien yrityslainojen parissa, sinun ei tarvitse todistaa lainantarvettasi tai yrityksesi tulevia suunnitelmia lainantarjoajalle. Voit olla varma siitä, että kymmenien lainantarjoajien joukosta löytyy useita vaihtoehtoja, jotka ovat valmiita tarjoamaan lainaa yrityksellesi reiluilla ehdoilla.

Jos sinulta sattuu löytymään kiinteistöjä tai muuta kiinteää omaisuutta, kannattaa siitä ottaa hyöty irti. Vakuudeton yrityslaina on ymmärrettävästi ehdoiltaan vakuudellista heikompi, koska lainantarjoajan riski on suurempi. Lyömällä neuvottelupöytään joitakin vakuuksia, pääset nauttimaan pienemmistä korkokuluista ja muista ehdoista, jotka ovat firmallesi suosiollisempia.

Kaikenpituiset laina-ajat ovat mahdollisia

Lyhyimmät yrityslainat ovat maksuajaltaan vain kuukauden mittaisia. Yrityksesi ei siis tarvitse maksaa korkokuluja kuin yhden kuukauden ajalta, jos tarvitset pikaista lainaa. Vaihtoehtona on myös yritysluotto, joka mahdollistaa luoton ottamisen vaikka vain päivän ajaksi. Yritysluoton korko lasketaan vain siltä ajalta, jolloin luotto on käytössäsi. Voit siis säästää korkomenoissa pitkän pennin, mikäli maksat luoton takaisin nopeasti.

Toisaalta yrityslainaa voi saada jopa 20 vuoden ajaksi. Jos yrityksesi toimintasuunnitelmaan sopii pitkäaikainen lisärahoitus, niin yrityslainan avulla sen saaminen onnistuu tuossa tuokiossa. Siihen nopeus kuitenkin loppuu. Lainan maksamisessa ei ole kiirettä. Korkojen kannalta on kuitenkin kannattavaa maksaa laina takaisin niin nopeasti kuin mahdollista. Pidemmät yrityslainat tulevat tässä suhteessa kallimmiiksi, joten mieti mahdollisimman tarkasti, kuinka pitkäksi laina-aikasi haluat asettaa.

On turhaa huolehtia lainahakemusta tehdessään siitä, myönnetäänkö yrityksellesi niin pitkää lainaa kuin itse haluaisit. Tee hakemus sen mukaan, minkä koet parhaaksi vaihtoehdoksi. Lainan kilpailuttamisen yhteydessä voit saada apua rahoitusalan ammattilaisilta, esimerkiksi rakennuslaina.fi sivuston kautta. He etsivät yrityksellesi lainan, joka vastaa hakemustasi mahdollisimman tarkasti. Sen jälkeen voit itse valita, haluatko tarttua lainatarjoukseen vai et.

Lainapäätös tehdään todella nopeasti

Odottelu ei kuulu nykyaikaan, oli kyseessä sitten hampurilaisen tilaaminen tai yrityslainan hakeminen. Jälkimmäisessä tapauksessa joudut toki odottamaan muutaman tunnin burgeria pidempään, mutta aiempiin vuosikymmeniin verrattuna kyseessä on häviävän lyhyt aika lainapäätöksen saamiseksi.

Harva yrittäjä tietää, että voit todella saada yrityslainarahat tilillesi vuorokaudessa tai parissa. Tämä ei edes tarkoita sitä, että sinun tulisi tarttua ensimmäiseen näkemääsi tarjoukseen. Parin vuorokauden odotusaikaan sisältyy nimittäin lainatarjousten kilpailuttaminen, oikean tarjouksen hyväksyminen ja lainarahojen maksaminen yrityksesi tilille.

Kun rahaa on saatavilla yrityksen käyttöön näin nopeasti, ei ole vaikea ymmärtää yrityslainojen nykyistä suosiota. Kuka tahansa yrittäjä ymmärtää nopean lisärahoituksen tarjoamat hyödyt. Oli kyse sitten uusista hankinnoista, rästilaskujen maksamisesta tai markkinointibudjetin laajentamisesta, yrityslainan avulla voi tukea yritystoimintaansa tuossa tuokiossa.

Yrityslainan hakeminen

Jos yritykselläsi on tarvetta lainarahalle, yrityslainan hakeminen onnistuu helpoiten netin kautta. Voit kilpailuttaa lainasi nopeasti ja katsoa, millaisia lainatarjouksia on saatavilla juuri nyt. Tämä ei vielä sido sinua yhtään mihinkään. Kyseessä on konsultointi, jonka pohjalta voit sitten analysoida, onko lainan ottaminen kannattavaa vai ei.

Mikäli päätät myöhemmin tarttua lainatarjoukseen, voit hoitaa koko homman kuntoon yhtä lailla helposti. Sähköisen tunnistautumisen ansiosta yrityslainat ovat myös todella helppoja hyväksyä. Voit vahvistaa lainasopimuksen tunnistautumalla sähköisesti, eikä muita toimia vaadita. Kyseessä on vahva tunnistautuminen, joka vastaa täysin fyysistä allekirjoitusta.

Kun olet hyväksynyt lainatarjouksen, lähtevät pyörät pyörimään välittömästi. Rahat lähetetään yrityksesi tilillesi, johon ne saapuvat usein jo saman päivän aikana. Sen jälkeen tehtäväksesi jää vain pitää huoli siitä, että kuukausierät maksetaan takaisin lainantarjoajalle sovitun aikataulun mukaisesti.

Lisää luettavaa