Alan harrastajalle melkoinen aarreaitta – arviossa Doron kokoelma

Julkaistu Infernossa 1/2021.

06.03.2021
Doro
Magic Diamonds – Best of Rock, Ballads & Rare Treasures
RARE DIAMONDS

Maailman legendaarisin naispuolinen hevilaulaja Doro Pesch aloitti uransa 1980-luvulla Warlock-yhtyeessä, kunnes päätti lähteä soolouralle. Nykysukupolvelle tietä tasoittanut pioneeri on luonut vuosikymmenten varrella itselleen kulttimaineen, vaikka hänen uralleen ei ole mahtunut mitään jättihittejä. Kunhan on tehty varmaotteisesti sitä, mitä on osattu, eli melodista heviä.

Magic Diamonds on massiivinen kolmen levyn boksi, joka kokoaa yhteen parhaat rockit, balladit ja harvinaisuudet. Mukaan mahtuu myös muutama Warlock-veto, kuten Für Immer, Metal Tango ja Hellbound, sekä melleviä duettoja Peter Steelen, Udo Dirkschneiderin, Tarja Turusen, Lemmyn ja Blaze Bayleyn kanssa. Now or Neverissä kuullaan jopa Slashin kitarointia. Myös covereita löytyy Dion Egyptin, Metallican Nothing Else Mattersin ja Judas Priestin Breaking the Law’n (joka esitetään edellä mainitun Udon kanssa) muodossa. Kokoelmalta löytyy niin alkuperäisiä studio-, sinfonisia orkesteri- kuin harvinaisia liveversioita kappaleista, ja paketti onkin alan harrastajalle melkoinen aarreaitta.

Doro on kovan luokan laulaja, mutta hänen musiikkinsa ei ole koskaan ollut mitenkään erityisen persoonallista. Ihan kelpoja ralleja tällekin boksille on eksynyt, mutta mainitut Warlock-numerot sykähdyttävät eniten.

Lisää luettavaa