Ankara ja näennäisen ahtaista raameista huolimatta monipuolinen levy – arviossa Terveet Kädet

Julkaistu Infernossa 2/2023.

18.04.2023
TERVEET KÄDET
Kaikki kaikkia vastaan
SVART

Sen ohella, että nelonen tuo mieleen alaluokkien arvosanani, se on myös liian vähän. Neljä vuosikymmentä jo kauan sitten rikkonut Terveet Kädet on nimittäin helvetillisessä vedossa, mikä on lähes naurettavan hieno juttu.

Viime vuodet hajanaisempaa eloa viettänyt bändi ehti jo lopettaakin kertaalleen. Väkevästi ja tunnistettavasti edelleen yrähtelevä Läjä Aijälä jatkoi möykkää Lapin Helvetissä hitusen metallisemmalla otteella. Oikein mainio bändi oli sekin.

Vaan nyt Terveet Kädet levyttää taas. Mukaan on otettu hieman Lapin Helvetin metallisävyä, mutta ei niin, ettei tätä kehtaisi Käsien alla julkaista. Homman nimi on 16 biisiä 22 minuutissa ja veret nenästä.

Kiivaus, intensiteetti ja uskottavuus eivät riitä erinomaiseen levyyn. Kaikki kaikkia vastaan on kuitenkin näennäisen ahtaista raameistaan huolimatta yllättävän monipuolinen albumi. Pelkkä rumpukomppien väritys nopean ja vielä nopeamman välillä tekee paljon.

Myös kitarat saattavat luikauttaa ohimenevästi jotain piristävää, kunnes saha pistää taas silmän poskelle. Sävytys on hienovaraista mutta ratkaisevan tärkeää. Saatana, että on hyvä ja ankara levy!

Lisää luettavaa