Ansiokasta energiaa – arviossa Crucify the Faith

Julkaistu Infernossa 5/2022.

24.08.2022
CRUCIFY THE FAITH
As the World Ends
OMAKUSTANNE

Vuonna 2014 perustettu, mutta vasta nyt debyyttinsä julkaiseva vantaalaisbändi edustaa nuoremman sukupolven modernia metallijytkettä. Ansiokkaalla energialla tuuttaavan porukan ydintyyli liikkuu melodisen death metalin, metalcoren ja djentin alueilla.

Albumi on puhtoisen kirkkaalla ja erottuvalla äänimaailmallaan loistavan kuuloinen. Soittajaviisikon teknispainotteisesti ja melodiarikkaasti luoviva raskaus on myös erittäin hyvin soitettua. Näillä asioilla olisi toki vähemmän merkitystä, jos kappaleet olisivat huonoja. Onneksi ne eivät ole, vaan yhtye piiskaa itsestään irti kelvosti elämöiviä sävelkuluja.

Vaikka yhtyeen asenne ja kyvyt keräävät plussaa, ilmaisun aavistuksen liian tavanomainen henki ei nosta bändiä ylempään sarjaan. Meiningistä nousee mieleen nuoria kotimaisia yhtyeitä kuten Balance Breach ja Khroma, jotka painivat samoilla taajuuksilla jonkin verran juonikkaammin asein. Uskoisin bändin kuitenkin kehittyvän yllätyksellisemmäksi ja idearikkaammaksi. Debyyttihän tämä vasta on, ja oikein mukiinmenevä sellainen.

Lisää luettavaa