Antaa sen mitä lupaa – arviossa Municipal Waste

Julkaistu Infernossa 7/2022.

06.10.2022
MUNICIPAL WASTE
Electrified Brain
NUCLEAR BLAST

Thrashin letkeämpää laitaa edustavat möyhyveikot pusertavat ulos seitsemännen levynsä. Toimintavuosia on takana kunnioitettavat kaksikymmentä ja risat, mutta touhu on edelleen varsin vinkeää.

Tahti on tuttu, eikä toimivaa konseptia ole lähdetty muuttamaan liikaa, vähän kuitenkin. Painopiste on toki rehvakkaassa crossoveroinissa, mutta levyltä löytyy yllättävän paljon Iron Maiden -henkisiä melodioita ja esimerkiksi Thermonuclear Protectionissa kumarrellaan myös Acceptin tyyliselle perushevanderille. Paha sanoa, piruillaanko tässä vähän kieli poskessa vai onko kyse tributoinnista. Lopputulos on kuitenkin toimiva ja välistä hykerryttävä.

Yhtä hurjaa vimmaa ja vauhtia kuin aikoinaan potin räjäyttäneessä The Art of Partyingissa ei ole, mutta tahti on edelleen reipas. Groove on saanut enemmän tilaa ja moshpartit alkavat olla liki pyllynpyöritysosastoa. Myös sooloja viljellään aiempaa reilummin. Riffeissä ja rytmiikassa on tuttua särmää ja tietty duurivibakin läsnä. Miesten paahtaminen on totutun viihdyttävää ja jotenkin rentoa.

Electrified Brain antaa sen mitä lupaa, siis mukavasti sähköimpulsseja aivoihin, muttei käräytä niitä ihan totaalisesti.

Lisää luettavaa