Aseina herkullisesti mädättävät riffit ja rupinen groove – arviossa Wrathrone

Julkaistu Infernossa 6/2018.

Wrathrone
Reflections of Torment
Satanath

Lounais-Suomen Laitilasta kajahtaa kalmaisia, esi-isille kumartavia vanhan liiton metallisäveliä. Wrathrone louhii groovaavaa ja punkahtavaa keskitempodödistä ytimekkäästi ja pesunkestävästi. 

Reflections of Torment on vuonna 2008 perustetun yhtyeen toinen täyspitkä. Siltä löytyvät kaikki death metalin tyypilliset tunnusmerkit, joita marinoi tutunkuuloinen suomalainen peräänantamattomuus. Tuimilla korinoilla ja ärinöillä kyllästetty kuolojuna vyöryy tasaisesti kuulijan päälle antamatta tilaa väistää. Ilmaisun täsmällisimpinä aseina toimivat herkullisesti mädättävät riffit ja rupinen groove.

Omistautuneisuudesta vanhalle liitolle kertoo se, että albumi on äänitetty kokonaan livenä. Toimintatapa saa jäljen kuulostamaan mukavan luomulta, mutta se myös himmentää levyn tiettyjä nyansseja. Kohkaamisen puolella yhtye meinaa välillä taantua puuduttavaksi, mutta onneksi osaamista väläytellään myös esimerkiksi sooloissa ja melodioissa. Vereviä esimerkkejä tästä tarjoavat kappaleet Bloodline ja Dead Inside Me.

Bändin kakkosalbumi on keskivertoa tasokkaampi metallilevytys, jossa on kuitenkin vielä hieman ilmaa tyhjennettäväksi.