Autopsy – Born Undead

28.09.2012
Autopsy
Born Undead

Born Undead sisältää reilun kaksituntisen dokumentin ohella lähes kolme tuntia livematskua ja muuta pikkusälää. Pääruokana toimii 18 biisin setti parin vuoden takaiselta Maryland Deathfestiltä, jonka parissa voi palailla vaikkapa taannoisen Suomen-keikan tunnelmiin.

Dokumentissa käsitellään yhtyeen ura aivan alusta nykypäivään asti. Tarina rakentuu haastattelujen varaan, joiden lomaan on ripoteltu paljon vanhoja keikkapätkiä, kuvia flyereistä ja muuta kivaa. Myös Abscess ja jätkien muut bändit saavat pienen katsauksen.

Toteutus on melko karu. Se ajaa kyllä asiansa ja parituntinen sujahtaa silmät lautasina tapittaen, mutta haastatteluissa on osin aika huono mikitys. Taustakohinasta johtuen pätkä piti katsoa kuulokkeet päässä, sillä muutoin kaikesta ei olisi tahtonut saada riittävästi selvää.

Muun muassa Norjasta ja Party Sanista taltioidut livet on tallennettu vuosina 2010 ja 2011, eli vanhempaa livematskua on nähtävissä vain dokumentin puolella. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä muinaiset livet on julkaistu jo Dark Crusade -dvd:llä (2006). Born Undead esittelee vanhojen äijien nykymenoa, eikä siitä ole mitään valittamista.

Soundit vaihtelevat välillä siedettävä–hyvä, eikä pahaa bootlegsuttua ole mukana. Norjan keikka menee monoäänillä, mutta noin muuten likaisen raskaasti ruhjova stereoääni istuu Autopsyn touhuun loistavasti.

Digibook-paketointi viimeistelee odotettuakin tanakammaksi osoittautuvan julkaisun, jota kehtaa rokottaa vain dokumentin kehnohkon ääniraidan vuoksi. Infoa ja erityisesti helvetillisen toimivaa livemättöä löytyy kuitenkin sen verran reilusti, että aivan loistava pakettihan tämä kaikkiaan on.

Lisää luettavaa