Bändillä on selkeästi ihailemansa ajankuva hallussa – arviossa Space Chaser

Julkaistu Infernossa 6/2021.

SPACE CHASER
Give Us Life
METAL BLADE

Kymmenen vuotta kasassa ollut Space Chaser on ollut varsin toimelias porukka. Takana on muutaman ep:n lisäksi pari täyspitkää, ja tämä kolmas albumi on tehty peräti Metal Bladelle.

Miekkosilla on selkeästi ihailemansa ajankuva hallussa. Siellä täällä vilahtavat Anthrax, Overkill, Exodus ja Agent Steel, mutta ei liian kanssa. Ainoastaan Give Us Life kulkee ajoittain vähän turhan läheltä Slayerin Postmortemia, aina lauluja myöten. Muuten laulaja Siegfriedin klassisen speedmetallinen ulosanti on nykymittakaavalla bobbyblitzmäisine maneereineenkin piristävä poikkeus.

Vaikka musiikista löytyy vimmaa ja kipakkaa tempoa, soitannossa on jotenkin letkeä ote. Se kertonee, että homma on hallussa niin soittotaidollisesti kuin kappaleiden rakentamisenkin puolesta. Terhakasta meiningistä huolimatta Berliinin pojat eivät oikein vakuuta vanhaa jäärää. Voi toki olla, että jos alkuperäisiä kasari-thrashin juuribändejä ei olisi aikoinaan kolunnut läpi, Give Us Life iskisi vakuuttavammin.

Vähän ihmettelen Space Chaserin kiinnitystä Metal Bladelle, mutta ehkä siellä odotellaan uutta old school thrashin nousukautta ja lafka haluaa olla asian suhteen tiukasti etulinjassa. Nähtäväksi jää.

Lisää luettavaa