Biiseistä suurin osa sekoittuu toisiinsa – arviossa Sevendust

Julkaistu Infernossa 5/2018.

02.10.2018
Sevendust
All I See Is War
Rise

Groove metal on jännä genre. Sen parhaimmisto on puhdasta timanttia, tylyä jyräystä rock and rollin iskevimmin keinoin. Sen muut edustajat onnistuvat yleensä yhdistelemään metallin ja rockin mitäänsanomattomimmat melodiat, soundit ja riffit värittömäksi puuroksi, jota tarjoillaan kuulijoille muka-asenteella. 

Sevendustilla on aina ollut asenne kohdillaan – ja yksi genrensä ylivoimaisesti vahvimmista solisteista. Muuten yhtye on seilannut uransa aikana genrensä parhaimmiston takinliepeistä valjun melodisen metalcoren horisontteihin. 

Bändin tuorein tuotos on jotain siltä väliltä. Tyyli on enemmän metalcorea kuin klassista Panteraa. Melodiat ja turhan paksusti tuotettu soundi ovat laulaja Lajon Witherspoonin ohella päällimmäisinä pinnassa. 

Hyviä biisejä löytyy useita. Kuin vuosituhannen vaihteen radioaalloille räätälöity Sickness on Disturbedin kulta-ajoista muistuttava voimavärssy. Astetta pehmeämpi Not Original on samaan lokeroon putoava, suorastaan kaunis balladi. 

Kahdestatoista biisistä suurin osa sekoittuu kuitenkin toisiinsa. Sitä jää kaipaamaan edes yhtä Home-klassikon kaltaista raakaa riffiräjähdystä, mutta sellaista ei löydy. 

Lisää luettavaa