Biiseistä yksikään ei kanna loppuun asti – arviossa The Outside

Julkaistu Infernossa 8/2018.

31.12.2018
The Outside
We Feel Through the Dead
Green Zone

Joskus on sääli, kun yhtyeestä kuulee, että siitä olisi paljon parempaan kuin mitä on tarjolla. The Outside on juuri tällainen yhtye. 

We Feel Through the Dead sisältää persoonallista mäiskettä ja mähinää, jossa julistetaan tuhoa ja maailmanloppua. Lätty jää kuitenkin ohueksi kokonaisuudeksi, jonka kappaleista puuttuu kiinnitysvoima. Ne eivät jaksa aiheuttaa innostuneita tunnetiloja, eikä junttaavan jöötin parissa pysty viihtymään kovinkaan kauaa. Myös soundimaailma on jatkuvassa samankaltaisuudessaan ja laaduttomuudessaan suorastaan lyijynpainoista kuultavaa. 

Mukana on koukkuja, mutta biiseistä yksikään ei kanna loppuun asti. Jos jokin väliosa kuulostaa lupaavalta, se pilataan nopeasti tylsillä riffeillä tai poskettoman surkealla laululla. Loistava yhteissoittokaan ei pelasta paljon, sillä tällainen turpaanveto pitäisi tuntua koko kehossa, ei vain korvakäytävissä.

The Outsiden ronski ja uhmakas kuolemarässäys on kuin ö-luokan pelottelua, josta puuttuvat oikea epätoivo ja sielua raiskaava tuska. Muutama laulutunti lisää ja soittimiin enemmän munaa, niin juoksuhiekasta saattaa löytyä kultahippu.

Lisää luettavaa