Biisit naulataan tarkasti ja vanha pöytäsirkkeli toimittaa arvolleen sopivasti – arviossa U.D.O.:n livelevy

Julkaistu Infernossa 3/2021.

U.D.O.
Live in Bulgaria
AFM

Heavy metalin ajanlaskun mukaan liki iäisyyden kehissä heilunut Udo Dirkschneider palaa soolobändinsä kera liveäänitekantaan – jo seitsemättä kertaa U.D.O:n nimissä.

Herra Dirkschneider on tehnyt Acceptista lähtönsä jälkeen pitkän ja kunnioitettavan soolouran, joka tosin näki musiikillisesti parhaat päivänsä jo muutama vuosikymmen sitten. Toki U.D.O. on suoltanut tasaisen vahvoja levyjä aina näihin päiviin ja osunut toisinaan kultasuoneen muutaman yksittäisen biisin osalta. Viime vuosien livetallenteilla päähuomion ovat silti poikkeuksetta vieneet legendaarisimmat Accept-kappaleet ja vanhemmat U.D.O.-hitit.

Niin ne vievät Live in Bulgariallakin, vaikka merkittävässä osassa ovat myös viimeisimmän studiolevyn Steelfactoryn (2018) kappaleet. Kaiken kaikkiaan Live in Bulgaria käsittää 24 varsinaista raitaa. Pitkä on virsi, mutta nuorista miehistä koostuva bändi naulaa biisit tarkasti ja pieteetillä. Vanha pöytäsirkkeli itse toimittaa ja artikuloi arvolleen sopivasti äänellä, joka ei ole enää yhtä vahva kuin takavuosina, mutta kestää näköjään vielä pidemmänkin rääkin.

Udo Dirkschneider jatkanee rakastamansa työn parissa todennäköisesti hautaan saakka. Nautitaan legendan tekosista niin kauan kuin se on vielä mahdollista.