Death/grindiä päivän kuumimmista aiheista – arviossa Brujeria

Julkaistu Infernossa 8/2023.

05.11.2023
BRUJERIA
Esto es Brujeria
NUCLEAR BLAST

Vuonna 1989 perustettu death/grind-bändi Brujeria tyrmäsi metallifanit debyytillään Matando Güerosilla (1993), jonka kannessa komeili meksikolaisen huumekartellin irti leikkaama mätä ihmispää. Gorepitoinen meininki
välittyi myös rajuista biiseistä, joten ihmiset luulivat bändissä soittavan oikeita huumediilereitä ja tappajia.

Totuus oli kuitenkin jotain aivan muuta. Mukana oli muun muassa Napalm Deathin, Fear Factoryn ja Faith No Moren jätkiä. Bändin päähuutaja Juan Brujo on toki meksikolainen, mutta tuskinpa hän on hirveän montaa kaulaa moottorisahalla katkonut – tai mistä sen tietää?

Esto es Brujerian meininki on sitä samaa vanhaa, eli mukana ovat Brujon lisäksi ainakin pääsäveltäjä Shane Embury ja legendaarinen radio-dj Pat Hoed. Promo tuli ilman infoläpyskää, joten on vaikea sanoa, keitä levyllä fiittaa. Edellisellä lätyllä mukana oli ainakin Carcassin Jeff Walker.

Brujeria on eräänlainen poliittinen manifesti, jonka avulla kommentoidaan päivän kuumimpia aiheita, kuten biiseistä Covid-666, Lord Nazi Ruso ja Politicamente Correctos voi päätellä. Viime vuosina myös Trump on tietenkin ollut Brujerian hampaissa.

Levyn päättää surkea Eric Clapton -cover Cocaina, jonka olisi voinut jättää suosiolla julkaisematta. Muuten ihan kiva lätty.

Lisää luettavaa