Doro – Raise Your Fist

Doro
Raise Your Fist

Kolme vuotta sitten julkaistu Fear No Evil oli lähes kaikkia edeltäjiään kovempi, mutta Raise Your Fist pistää vielä piirun verran paremmaksi nousten selkeästi neidin parhaimmaksi Doro-nimen alla julkaistuksi levyksi.

Oletettavasti suurin syy sävellysten tason merkittävään nousuun on uudelleen jatkunut yhteistyö amerikkalaisen tuottajan Joey Balinin kanssa. Miehen panos oli merkittävä jo Warlockin klassikolla Triumph and Agonyllä (1987). Nyt niin itse kappaleissa kuin soundeissakin on potkua ja tarttuvuutta aivan eri tavalla kuin ennen. Useamman slovarin vastapainona on pari yllättävänkin rankasti roimittua kappaletta, joista esille nousee etenkin Doron kovimpiin vetoihin saman tien kohoava, yksinkertaisen tehokas Revenge.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta Doro Peschin uran startista, ja on äärimmäisen hienoa, että todellinen hevileidi saa julkaistua tässä vaiheessa näinkin hyvän albumin. Pienellä joidenkin biisien lisäsatsauksella ja kolmisen kappaleen laihduttamisella kokonaisuus olisi ollut vieläkin tanakampi, mutta peukku ja nyrkki nousevat ilmaan nytkin. Kyllä tämä nainen pitäisi vihille viedä.