Eheää rökittämistä – arviossa Voidfallen

Julkaistu Infernossa 11/2021.

31.01.2022
VOIDFALLEN
The Atlas of Spiritual Apocalypse
INVERSE

Muutaman vuoden tahkonnut helsinkiläisviisikko tarjoaa debyyttipitkällään näppärästi tulittavaa melodista death metalia. Esimerkiksi Enthringissä ja Frosttidessa soittaneista tyypeistä koostuvan bändin sointi on osaava ja nälkäinen.

Yhtye kuulostaa lajissaan erittäin suomalaiselta. Ylevillä sinfonisilla elementeillä kyllästetty ripeätempoinen myllytys tuo mieleen maanmiehiä kuten Mors Principium Estin, Ephemeraldin ja Whisperedin. Voidfallen lienee verrokeista kuitenkin ärhäkkäin tapaus, jonka tyyliin on pesiytynyt ripaus mustan metallin raakuutta.

Kappaleet rökittävät varsin eheästi läpi levyn, jolla on jyhkeä ja napakka äänimaailma. Sovituksissa on teknisyyttä, mutta ei dominoivasti, vaan kaikessa mennään aggression ja melodioiden liitto edellä. Levyn parhaat osumat ovat maukkaan kireästi ruuvaava Sui Generis ja hohdokkaasti tulittava The Atlas of Spiritual Apocalypse.

Bändin debyytti on monilta osin valmista tavaraa, mutta toisaalta siinä on joitakin lajityypille liian tuttuja ja turvallisia elementtejä. Näin lupaavan ja valmiin kuuloiselta poppoolta sopii varmasti kuitenkin odottaa kehitystä.

Lisää luettavaa