Eläimellisen vihaisesti tikkaavaa mustaa metallia – arviossa Infernal Execrator

Julkaistu Infernossa 11/2023.

11.02.2024
INFERNAL EXECRATOR
Diabolatry
PULVERIZED

Singaporelaista black metalia ei tule vastaan usein. Nelihenkinen helvetinkone Infernal Execrator osoittaa tulisesti, että pirullista möykkää löytyy myös heidän saarivaltiostaan.

Diabolatry on vuodesta 2005 toimineen porukan kolmas täyspitkä, jolla soi kokeneen kuuloinen yhtye. Tyylinä on pahansuopa, eläimellisen vihaisesti tikkaava musta metalli Mardukin, Deströyer 666:n ja Tsjuderin kaltaisten bändien askelmerkeissä. Vaikka ilmaisu ei juhli omaperäisyydellä, sen vimmaisuus ja terävyys yllättävät.

Mainion rosoisella ja napakalla äänimaailmalla soiva diabolinen hyökkäys lataa tauluun kovalla volyymilla ja hengästyttävällä tahdilla. Vihaiset tremoloriffit, blastbeatit ja lauluryöpytykset sivaltavat kuulijaa armotta ilman suurempia taukoja. Laatutakomisesta huolimatta kappaleisiin olisi toivonut lisää vivahteikkaita ja tasapainoittavia suvantoja, joita löytyy esimerkiksi kappaleista Infernal Storm of Olivion ja Blazing Acheronic Tyrants.

Pienestä naputuksesta huolimatta Singaporen hurjien uutuuslevy on hatunnoston arvoinen annos perinnetietoista ja näkemyksellistä äärimetallitulitusta.

Lisää luettavaa