Eläimellistä meininkiä – arviossa Diabolizer

Julkaistu Infernossa 11/2021.

30.01.2022
DIABOLIZER
Khalkedonian Death
EVERLASTING SPEW

Röyhkeää kiilausta vuoden kärkikahinoihin ei katsota tässä osoitteessa lainkaan pahalla. Turkkilaisten debyyttipitkä pyyhkii pöytää lähes kaikella, mitä tänä vuonna on ehditty julkaista. Levyn takaa löytyy nippu kokeneita ukkoja, ja se todellakin kuuluu.

Mitään uutta ei esitellä, mutta Vomitoryn, Deiciden ja Morbid Angelin esittelemät palikat laitetaan niin optimaaliseen järjestykseen, että valittamista ei juuri jää. Meininki on äärimmäisen hyökkäävää, mutta brutaalin death metalin puitteissa myös sävykästä ja vaihtelevaa. Basso kulkee välillä omia polkujaan, ja melodiset kitarasoolot luovat omaa kuolettavaa tunnelmaansa.

Raa’asti repivissä riffeissä on oikeanlaista imua, ja kun laulajakin örisee asiansa todella eläimellisellä otteella, kriitikkiä on vaikea esittää. Sävellystyö ei kenties nouse aivan klassikoiden tasolle, mutta ärhäkkä ja tempoja riittävän monipuolisesti käyttävä biisimateriaali toimii silti paremmin kuin uskalsi toivoa.

Homma kruunataan purevalla ja rintalastaa potkivalla soundilla, joka ei jätä minkäänlaista toivomisen varaa. Sitä samaa, sitä samaa, mutta helvetti sentään, että vanhasta hevosesta piiskataan nyt kaikki irti.

Lisää luettavaa