Energistä ja vetävästi rakennettua vanhan liiton kuoloa – arviossa Spectral Souls

Julkaistu Infernossa 2/2023.

05.04.2023
SPECTRAL SOULS
Towards Extinction
HAMMERHEART

Ai herra, puskasta hyökkääviä uusia nimiä minä rakastan!

Perulaisen Spectral Soulsin riveistä löytyy kasa viittäkymppiä puskevia ukkoja, joten bändin esikoispitkän valmius ei tule yllätyksenä. Se sen sijaan tulee, kuinka kestäviä ja omillaan toimeentulevia kappaleita kiekolle on saatu. Bändin omalla otteella pieksävä vanhan liiton death metal on energistä, tarttuvaa ja rytmisesti erittäin vetävästi rakennettua.

Ruotsalainen kuolo ei juuri kuulu, mutta Jenkkien ja keskisemmän Euroopan kermasta kanavoidaan pääosin hyviä asioita. Komeat melodiset soolot, mosh-ystävälliset, paikoin Slayeristä muistuttavat kitarat ja ikään kuin Martin van Drunenia oktaavia alempaa mallintavat laulut toimivat erinomaisesti.

Blastia käytetään harvakseltaan. Imua tulee komppien kanssa saumattomasti yhteenpelaavista riffeistä, jotka ottavat niskasta kiinni ihan tosissaan. Biiseissä on myös tanakampaa mättöä tasapainottavaa ilmavuutta, mutta yksikään sekunti ei vajoa löysäilyn puolelle.

Towards Extinction ei ehkä ole erityisen omaperäinen julkaisu, mutta se kunnioittaa vanhan liiton kuolometallia erittäin hyvällä näkemyksellä. Nämä biisit eivät ole pelkkää pintaa.

Lisää luettavaa