Fokus hakusessa – arviossa Freja

Julkaistu Infernossa 4/2022.

05.06.2022
FREJA
Tides
BABYLON DOOM CULT

Vuonna 2019 hynttyyt yhteen niin musiikillisesti kuin romanttisesti lyönyt alankomaalaisduo Freja julkaisee debyyttilevynsä. Tuloksena on paketti kirkkaan eteerisyyden ja rosoisen rujouden välillä vaihtelevaa atmosfääristä black metalia.

Nollakokemuksella tässä ei harrastella, vaan kaksikolta C. ja W. löytyy aiempaa kokemusta kotimaansa black metal -skenen bändeistä. Omistautumisen genrelle kuulee, mutta se ei roihahtele edukseen varsin hahmottomasti jylisevää äänimassaa kuunnellessa.

Joistakin säväyttävistä tunnelmahetkistä huolimatta ämyreistä raikaa pääasiassa oudon epäjohdonmukaisesti ja pitkäpiimäisesti luovivaa shoegazen sekä post- ja black metalin sekoitusta. Eteerisen hyräilyn ja melodiamaalailun taustoittama karkeaääninen riffimyrsky ei vain kuulosta riittävän kiinnostavalta. Kertoo paljon, että parasta levyllä on sen ainoa metallisuudesta riisuttu kappale, nätin ilmavasti leijaileva Of Those Stricken by Fate.

Möykkymäinen levy jättää kuvan, että bändi ei vielä tiedä kunnolla, mitä haluaa tehdä. Sitä lienee syytä pohtia jatkossa yhdenmukaisemman ja fokusoituneemman tuloksen aikaansaamiseksi.

Lisää luettavaa