Fuzzia tai pörinää ei säästellä – arviossa Godsleep

Julkaistu Infernossa 3/2019.

Godsleep
Coming of Age
The Lab / Threechords

Kreikkalaisten kakkoslevy pistää haikailemaan kesää ja tien päälle pääsemistä. Auton ikkunat vain auki ja lämmin tuuli hulmuttamaan harventuneita haituvia. Joku voi jo arvatakin, mistä tässä on kyse. 

Kyllä vain, Godsleep porhaltaa niin aavikolla kuin syvällä avaruudessakin. Nelikko on keksinyt varsin sopivan sekoituksen raskaamman stonermoukaroinnin ja kulkevan desert rockin väliltä. Fuzzia tai pörinää ei säästellä, mutta niitä ei toisaalta vedetä överiksikään. Riffittely on tyylitajuista ja ajoittain oikein mukaansatempaavaa. Bändi groovaa harvinaisen irtonaisesti, basso tukee rumpuja tiukasti ja rullaa silti rennosti. Erityisen möyheville taajuuksille bändi pääsee instrumentaaliksi kasvavan Karma Is a Kidin riffirullien pyörittelyssä. 

Moitteita saa lauluosasto. Vaikka Amie Makrisilta lähtee sopivaa rosoa ja vähän viekoittelevampaakin otetta, naisen laulumaneerit tulevat nopeasti tutuiksi ja melodiakulut ovat aika samankaltaisia. Laulu tuppaa jäämään aika yksioikoiseksi. Melodiakulkujen monipuolistaminen olisi kohottanut levyn yleisilmettä huomattavasti.

Coming of Age on pienistä miinuksistaan huolimatta positiivinen yllätys ja suositeltava tuttavuus kyseisen genren tutkijoille.