Haikeaa, elämänmakuista itsetutkiskelua – arviossa Merta

Julkaistu Infernossa 5/2024.

29.06.2024
MERTA
Virta
PLAYGROUND

Pikkuhiljaa suuremman yleisön tietoisuuteen kohonnut kotimainen vaihtoehtoista metallia ja rockia soittava Merta julkaisee kolmannen albuminsa. Sillä yhtye jatkaa poppikoukuilla täytettyä suomenkielistä raskaan musiikin ilmaisuaan.

Vuonna 2017 perustetun bändin meno on soitannollisesti ja tuotannollisesti valmiin kuuloista tavaraa valloittamaan listasijoja, ainakin Suomessa. Rakenteiltaan simppelit ja juustoiset kappaleet sisältävät yhtyeiden Uniklubi,
51koodia ja Valonkantajat tyyppistä elämänmakuista itsetutkiskelua. Musiikki on pohjavireeltään haikeaa, mutta sen selkeänä pääteemana toimii vastoinkäymisistä voimaantuminen.

Levyn biisit Mielivalta, Tahto ja Tiimalasi osoittavat, että parhaimmillaan bändi kykenee tälläämään purkan lailla tarraavaa hittitykitystä. Samalla seulan läpi on päästetty myös tasapaksumpia kappaleita. Huonoksi suorittaminen ei painu missään vaiheessa, mutta toisinaan raja koskettavan ja kornin välillä on häilyvä.

Bändi jatkanee uutuudellaan ansaittua kapuamista valtavirran suosioon. Seuraavalle julkaisulle toivoisi vielä napsun verran lisää omailmeisyyttä, jotta lajityypin muihin bändeihin tehtäisiin riittävästi pesäeroa.

Lisää luettavaa