Hämyisää ja sympaattisen kotikutoista 70-luvun heavy rockia – arviossa Mausoleum Gate

Arvio julkaistu Infernossa 7/2016.

07.12.2016
Mausoleum Gate
Metal and the Might
Cruz Del Sur

Haparoivien ensimmäisen demon ja singlen jälkeen loppuvuodesta 2014 ilmestyneellä, pauloihinsa kietoneella esikoislevyllään oman jäljittelemättömän tyylinsä löytänyt Mausoleum Gate on yhtye, jollaisia ei löydy liiemmin Suomen ulkopuoleltakaan. Kuopiolaisten hämyisä ja sympaattisen kotikutoinen 70-luvun heavy rock nojaa erittäin vahvasti Uriah Heepin ja Scorpionsin, miksei myös Deep Purplen kaltaisten pioneerien musiikkiin, eikä pelkästään urkujen osalta.

Ihka oikeaksi fyysiseksi ensisingleksi tulevalta kakkosalbumilta lohkaistu Metal and the Might on pettymys. Jylhänrauhaisan intron jälkeen vauhdikkaasti starttaava biisi tuntuu pelkästään puolivillaiselta sutaisulta, jonka bändi vaikuttaa kasanneen hätäisesti ylijäämäriffeistä ja melodioista. Yritys tehdä oma Speed King jää nopeudesta huolimatta lähtöruudukkoon sutimaan.

Onneksi kääntöpuolen Demon Soul palauttaa uskon bändin tekemisiin. Polveilevassa ja tunnelmallisessa, välillä raskaastikin paaluttavassa kappaleessa on juuri sitä tummanpuhuvan mystistä ja sielukasta ilmapiiriä, johon nimensä viittaa ja jossa orkesteri on ehdottomasti omimmillaan. Luulenpahan vaan, että biisi kuulostaa osana albumikokonaisuutta entistä väkevämmältä.

Lisää luettavaa