Hektistä ja valtoimenaan telineistä irtoavaa kaahausta – arviossa Sadus

Julkaistu Infernossa 10/2023.

03.01.2024
SADUS
The Shadow Inside
NUCLEAR BLAST

Sadusin alkuaikoja leimannut hysteerinen kiihdyttely ei ole laiskojen makuun. Räjähtäen täysille kierroksille ampaissut thrash-bändi piiskasi itseään juuri sopivasti kontrollin tuolle puolen.

Elements of Anger ja Out for Blood -levyille (1997, 2006) ilmestyi hitaampaa jurnutusta ja muuta 1990-luvulla yleistynyttä musiikillista syöpää. Bändin kunnianpäivät olivat täten mennyttä, monien mielestä lopullisesti. Tätä taustaa vasten The Shadow Inside on varsin vireä esitys.

Vuonna 1985 perustettu bändi käsittää yhä kaksi alkuperäisjäsentä. Basisti Steve DiGiorgio ei ole enää riveissä, mutta rumpali Jon Allen sekä laulusta ja kielisoittimista vastaava Darren Travis jaksavat painaa.

Ja hyvin painavatkin! Kahden ensimmäisen kiekon taajuuksia ei tavoiteta, tai edes tavoitella, mutta varhaista uraa määrittänyt hektisyys ja valtoimenaan telineistä irtoava kaahaus on yhä läsnä. Aloitusraita First Blood, viime vuonna digisinkkuna julkaistu It’s the Sickness ja Anarchy yltävät aivan ukkojen parhaimpiin saavutuksiin.

Sääli, että tällekin levylle on pitänyt ottaa Scorched and Burntin ja Painin kaltaisia tylsempiä junttauksia, mutta hieno paluu joka tapauksessa.

Lisää luettavaa