Helsinkiläisviisikko iskee debyytillään pöytään melkoisen vauhtijärkäleen – arviossa Chevalier

Julkaistu Infernossa 4/2019.

12.07.2019
Chevalier
Destiny Calls
Gates of Hell

Chevalier on jokusen vuoden juurihevin kotoisessa karsinassa jyllännyt speedrykmentti. Aikaisemmin yhden pienäänitteen julkaissut helsinkiläisviisikko iskee debyytillään pöytään melkoisen vauhtijärkäleen.

Metallikansankielellä Chevalier tekee käppäheviä eli soiton tarkkuuden suhteen lillukanvarsista ja pilkuista piittaamatonta maanläheistä ja raakasoundista metallia, jonka pääosassa ovat vauhti ja vaaralliset tilanteet, mutta toki myös sävellyksellisesti kantavat ideat, riffit ja melodiat. Niitä Chevalierillä riittää helposti yhden jos useammankin albumin tarpeiksi.

Destiny Callsilla vauhti on vain yksi elementti, eikä kyse ole pelkästä kamikazetulituksesta. Chevalierin ehdoton vahvuus piilee yhtyeen tarinallisemmissa ja eeppisimmissä teoksissa, joita rakennellaan tunnelmasta ja temposta toiseen ja joissa riittää kuulijalle paljon tutkittavaa. Massiiviset The Curse of the Dead Star, Road of Light ja A Warrior’s Lament saattavat vaikuttaa biiseinä hyvinkin sekavilta, mutta ne hahmottuvat lopulta teoksina, joiden parissa vierähtää pyöräytyskerta jos toinenkin.

Lisää luettavaa