Helvetin hyvä ep! Arviossa Hanging Garden

Arvio julkaistu Infernossa 9/2016.

16.01.2017
Hanging Garden
Hereafter
Lifeforce

Musiikkiaan jatkuvasti kauemmaksi alkuvuosiensa doom/death metalista kuljettanut Hanging Garden on löytämässä todellisen paikkansa. Jo viime vuonna ilmestynyt Blackout Whiteout -kokopitkä oli mainio näyte, mutta nyt julkaistu ep pistää vielä paremmaksi.

Viisibiisinen Hereafter arveluttaa konseptillaan, julkaisu kun tuntuu olevan rakennettu vierailevien laulajien ympärille. Pelko karisee kuitenkin jo Swallow the Sunista tutun Mikko Kotamäen tähdittämän avauskappaleen, Penumbran, aikana – biisi on ehdottomasti yksi Hanging Gardenin uran huippuhetkistä.

Muina vierailijoina kuullaan October Tiden ja Centinexin Alexander Högblomia, mainion The Moth Gathererin Victor Wegebornia sekä Riikka Hatakkaa. Näinkin hajanaisen porukan suorituksista kootun ep:n kuvittelisi puhuttelevan korkeintaan linjattomuudellaan, mutta paketti pysyttelee alusta loppuun yllättävän ehjänä ja tasokkaana.

Hanging Gardenin eduksi on laskettava, että jatkuva kehittymisensä ei vaikuttaa lainkaan teennäiseltä. Hereafter-kappaleen koneiden ja pehmeiden elementtien kanssa pelailu kuulostaa aivan yhtä luontevalta kuin rujompi huutaminen, joten yhtye osaa hyödyntää musiikkinsa tehokeinoja ihailtavalla tavalla.

Helvetin hyvä ep!

Lisää luettavaa