Herättelee kuulijassa toismaailmallisen kylmiä näkyjä – arviossa Dark Elite

Julkaistu Infernossa 3/2023.

21.04.2023
DARK ELITE
Anti-Spiritual Void Devotion
OMAKUSTANNE

Kotimaisen Dark Eliten esikoispitkä Void Omnipotent (2018) oli pätevä sekoitus kosmisen suurellista black/death metalia. Bändi katosi pian varjoihin, vaan josko tuo osuisi tällä kertaa useammankin silmään.

Anti-Spiritual Void Devotion on huolellisesti toteutettua jatkoa debyytin suuntaviivoille. Bändin jäsenistö ei ole aivan keltanokkaa, ja sen kyllä kuulee. Soundi on muhkea ja ote painokkaan jylläävä.

Vertailukohdiksi voisi heittää myöhäisemmän Emperorin, Behemothin, Watainin ja jopa The Chasmin – jos tämä maanalainen helmi nyt kenellekään mitään sanoo. Nimet ovat isoja, mutta Dark Eliten ei tarvitse hävetä niiden rinnalla.

Kappaleet eivät ole kovin tarttuvia. Kitaraosastolta ei nouse esiin niinkään yksittäisiä riffejä, vaan aluksi hieman kaoottiselta kuulostavaa tunnelmakudontaa, joka herättelee kuulijassa toismaailmallisen kylmiä näkyjä.

Kuulokkeilla kuunnellessa kappaleista huomaa löytyvän jos jonkinlaista hienovaraisesti miksattua yksityiskohtaa. Korviin saattaa osua aivan uusi melodia tai puhtaan taustalaulun pätkä, johon ei aiemmin osannut kiinnittää huomiota. Jännä ja paneutumista vaativa julkaisu.

Lisää luettavaa