Hiipii ihon alle poikkeuksellisen vahvasti – arviossa Endless Chain

Julkaistu Infernossa 6/2021.

ENDLESS CHAIN
Forthcoming Past
ROCKSHOTS

Lahtelaismuusikko Timo Mölsä ja miehen uunituore studioprojekti Endless Chain eivät liene vielä monillekaan tuttuja nimiä. Toivottavasti ne tulevat olemaan, sillä yhtyeen debyytti puhuttelee vahvoilla melankolisen metallin sävyillään.

Levyn sointi koostuu useiden vierailevien kotimaisten muusikoiden panoksesta Mölsän huolehtiessa kitara- ja sävellysvastuusta. Keskeisimmät vierailijat ovat vuorottelevat laulajat Mikko Heikkilä (Kaunis Kuolematon) ja Ville Hovi (Blackstar Halo). Kaksikon erityyliset mutta toisiaan hienosti täydentävät äänet kuljettavat rujoon raskauteen ja kauniiseen kaihoisuuteen kiinnittyneitä sävellyksiä upeasti.

Kappaleiden melankolia on luonteeltaan hyvin tuttua kotimaista laatua, mutta niiden säkeet ja melodiat hiipivät ihon alle poikkeuksellisen vahvasti. Ja mikä parasta, niin tapahtuu lähes toistuvasti. Nostoina kylmäävimmistä tunnevyöryistämainittakoon sävellykset Hold Out Hope, A Letter ja Feel.

Timo Mölsän näkemys melankolisesta metallista osuu ja upottaa kaikkinensa aika perhanan hyvin. Erinomainen debyytti, joka toivottavasti saa jatkoa. Kaikki genren ystävät, ottakaahan tämä haltuun.