Huomionarvoisen antoisaa kuunneltavaa – arviossa Celestial Wizard

Julkaistu Infernossa 1/2023.

01.03.2023
CELESTIAL WIZARD
Winds of the Cosmos
SCARLET

Coloradolainen Celestial Wizard toimittaa ärhäkkää melodista heviä fantasia- ja science fiction -sanoitusten kera. Nelikko rähjää traditionaalisen heavyn ja melodeathin välimaastossa. Soiton taidokkuus ja vimma sekä toisen laulajan ärhäkkä sähinä tuovat mieleen jopa Children of Bodomin, mutta vieläkin enemmän riffipuhuri muistuttaa edesmenneen kanadalaisyhtyeen 3 Inches of Bloodin tekosia.

Omaleimaisuutta Celestial Wizardin pakettiin tuo suorastaan tanelijarvamaisella tavalla kuivankarheasti röhisevä perinteisempi laulaja sekä säästeliäs mutta kekseliäs tapa hyödyntää kosketinsoitinefektejä – synaosasto yllättää muun muassa vintage-videopelipilpatuksilla. Riehakas Winds of the Cosmos on huomionarvoisen antoisaa kuunneltavaa: Celestial Wizardilla on oitis tunnistettava soundi ja albumilla selkeä punainen lanka.

Nuori yhtye on löytänyt verevälle levylleen ihailtavan balanssin. Liuta murhaavan hyviä riffejä törmää tuomiopäivän asteroidin lailla aimo annokseen melodista tarttuvuutta ja fantasiahömppää hien ja nahkarotsin hajuisesta uskottavuudesta tinkimättä. Celestial Wizard kuuluu jo toisella täyspitkällään modernin amerikkalaisen perinnehevin aatelistoon.

Lisää luettavaa