Hyvää jälkeä tutuin askelmerkein – arviossa The 69 Eyes

Julkaistu Infernossa 5/2023.

01.08.2023
THE 69 EYES
Death of Darkness
VALLILA MUSIC HOUSE

The 69 Eyes aloitti vuonna 1989 varsin puhtaana hard rock -bändinä. Viimeistään kolmannella levyllä Wrap Your Troubles in Dreamsillä (1997) mukaan alkoi hiipiä myös goottirocksävyjä. Ajan mittaan linjaa on tarkistettu hieman, mutta tällä vuosituhannella yhtye on vakiinnuttanut oman, erittäin tunnistettavan tyylinsä.

Vain typerys lähtisi arvioimaan uutta The 69 Eyes -levyä keskittyen siihen, kuinka suuria uudistuksia sillä on tapahtunut. Kuuntelijan pitää ikään kuin hyväksyä, että tietyillä askelmerkeillä mennään, ja keskityttävä yksinkertaisesti siihen, onko mukana hyviä biisejä. Ja niitä ryhmän 13. levylle on siunaantunut ilahduttava määrä.

Kokonaisuus avataan nimibiisillä, jolla bändi on ehkä ”gooteimmillaan”. Laulaja Jyrki 69:n Vain elämää -visiitistä perintönä tullut Boycott-cover Gotta Rock jakaa varmasti mielipiteitä, mutta sekin solahtaa vaivattomasti joukkoon. The Cult -sävyinen California on silkkaa hittirokkia.

Levyn todellinen helmi on silti tatuointitähti Kat Von D:n kanssa esitetty This Murder Takes Two. Kohtalokkaan koskettava balladi on yksinkertaisesti The 69 Eyesin kaikkien aikojen paras kappale, josta voi kehkeytyä vuosikymmenten kulutusta kestävä klassikko.

Lisää luettavaa