Hyväntuulista, kursailematonta ja koskettavaa rockin riemua – arviossa Scorpions

Julkaistu Infernossa 4/2022.

23.05.2022
SCORPIONS
Rock Believer
VERTIGO

Hirmuisen pitkän uran tehnyt veteraanien veteraani ja Saksan ikonisin rockyhtye porskuttaa – uskomatonta kyllä – jo seitsemännellä vuosikymmenellään. Vuonna 1965 perustetun, lukuisista ajattomista veisuistaan tunnetun poppoon uutuus on sen 19. levy. Onko Scorpionsilla vuosimallia 2022 yhä annettavaa?

On, ilahduttavaa kyllä. Vaikka albumista tuskin on kestoklassikoksi, se rokkaa silti oikein vetoavasti. Levy on bändin kuuloinen paketti hyväntuulista, kursailematonta ja koskettavaakin rockin riemua, jota toimittavat juttuunsa yhä täysillä uskovat soittajat. Albumin nimi ei voisi olla sopivampi kuvaus sen sisällöstä ja koko bändin imagosta.

Tarttuvilla ja vapautuneilla riffeillä sekä Klaus Meinen kaikkivoipaisen kirkkaalla tulkinnalla täytetyt kappaleet ovat monilta osin menevää kuultavaa. Mukana on myös yleistasoa hieman laskevaa peruskamaraa, joka ei kuitenkaan häiritse bändin elämänmakuisen ja -kokemuksellisen asenteen keskellä liikaa. Levyllä on myös muutama todellinen aarre, kuten puhuttelevasti julistava Rock Believer, hämyisästi marssiva Seventh Sun ja syvää viisautta huokuva tunnelmapala When You Know (Where You Come From).

Jos tässä on viimeinkin yhtyeen viimeinen levy, bändi voi olla finaaliin erittäin tyytyväinen.

Lisää luettavaa