Ihanalla tavalla tutun viinanhuuruista ja hurmeista – arviossa Rytmihäiriö

Julkaistu Infernossa 8/2023.

27.10.2023
RYTMIHÄIRIÖ
Surmacore
SAKARA

Rytmihäiriö on kutsunut musiikkiaan alusta asti surmacoreksi, mutta nyt termi nostetaan viimein levyn nimeen asti. Ja sitä itseäänhän tämä on, erittäin tunnistettavasti. Vähänkään asioista perillä oleva kuulija tunnistaa muutamissa sekunneissa, mistä on kyse.

Rytmihäiriön ihanuus ja mahdollisesti kurjuus onkin juuri siinä, että sen kohdalla tietää tasan tarkkaan, mitä on luvassa. Metallista hardcorea sekoitetaan saatanallisiin, viinanhuuruisiin ja hurmeisiin sanoituksiin inspiraationaan Gambina ja Alibi.

Allekirjoittaneen kohdalla tulokset kääntyvät silti tälläkin kertaa vahvasti ihanuuden puolelle. Riffien osumatarkkuus on jälleen huipussaan, jyräyksessä on vahvaa groovea ja soundit ovat sekä kipakat että raskaat.

Kaikkein vakuuttavimmin tutut ainekset yhdistetään syystäkin ennakkomaistiaiseksi nostetussa Ihan kuin Jenkeissä -biisissä sekä hieman keskitempoisemmin vyöryvässä Mä teen sun elämästä vitun -kappaleessa. Jälkimmäisessä on jopa eeppisiä piirteitä ja väkivaltaisten tekstien musta huumori kääntyy jo pelottavuuden puolelle.

”Nähään pitissä!!” yhtye julistaamarkkinoidessaan levyä sosiaalisessa mediassa. Viimeistään keikalla Surmacore onkin parasta mahdollista hyppyytystä.

Lisää luettavaa