Ihastuttavaa ja näkemyksellistä tekemistä – arviossa Crownshift

Julkaistu Infernossa 5/2024.

23.06.2024
CROWNSHIFT
Crownshift
NUCLEAR BLAST

Onpas tanakasti kraiveleista tempaisevaa rytkettä! Monissa kotimaan raskaan musiikin liemissä keitetty nelikko Jukka Koskinen, Heikki Saari, Daniel Freyberg ja Tommy Tuovinen laittaa uudella bändillään parasta pöytään.

Viime vuonna pystytetyn ja heti isolle lafkalle kiinnitetyn orkan ilmaisu on suurellisia melodioita ja jytkeää raskautta viljelevää metallimusiikkia. Melodinen death ja groove metal lienevät kuvaavimmat termit soitannalle, joka monipuolisuudessaan kuitenkin karttaa selkeää lokerointia.

Korkeatunnelmaisiin atmosfääreihin kurottelevien kappaleiden täydellisen kirkkaasti ja tujakasti soiva äänipuoli hivelee poskipäitä. Niin tekevät myös tarraavaa siirappisuutta ja ärhäkkyyttä yhdistävät sovitusratkaisut, joissa pelataan hienosti omilla vahvuusalueilla. Kappaleissa tiivistyvät nätisti yhtyeen jäsenten aiemmat tekemiset ja vaikuttajat ripauksella iän tuomaa AOR-fiilistelyä.

Levyltä ei kohoa selkeitä hittejä, mutta taidokas ja näkemyksellinen tekeminen on kauttaaltaan tasaisen ihastuttavaa. Tätä kuulisi mielellään lisää.

Lisää luettavaa