Ihmeen moniulotteinen ja tyylillisesti laaja-alainen – arviossa Supreme Havoc

Julkaistu Infernossa 11/2018.

10.03.2019
Supreme Havoc
One and All
omakustanne

D-beatiä, rouheata sludgemuuria ja rähinää, niistä on Supreme Havocin debyyttilevy tehty. Tukevilla peruseväillä pärjääkin pitkälle, kun suunta on oikea, asenne kohdallaan ja ote pelivälineistä tanakka.

Yhtye itse sijoittaa ilmaisunsa sludgen ja doomin sävyttämän hardcoren tiimoille, mutta siitä lehahtaa myös rujosti piiskaavan kuolometallin suloinen paskankäry. Entombedin räimintähän tästä helposti tulee mieleen, kohdakkoin myös Napalm Deathin paahto kirkuvine taustalauluineen. Toisaalta kotimaisen erikoismölynkin taustavire on vahva, eli yhtenä vertauspaaluna toimii esimerkiksi Brüssel Kaupallisen rouhea tömistely.

One and All on lajissaan ihmeen moniulotteinen ja tyylillisesti laaja-alainen teos. Murjonnasta löytyy riittämiin sävyjä ja kulmia, jotta yksitotisuus ja puuduttavuus pysyvät etäällä. Biisien mitat vaihtelevat alle minuutista yli kuuteen, ja tempoissakin on variaatiota kerrakseen. Silti seinäjokelaiskvartetti pystyy pitämään langat käsissään joka tilanteessa.

Erinomaisen mukaansatempaava pläjäys raskasta vihmontaa, joka toimii monipuolisuutensa ansiosta kiitettävästi myös kotikuuntelussa.

Lisää luettavaa