Iskevine kertseineen ja muine hittihakuisine makeuksineen vaivatonta kuunneltavaa – arviossa Cyhra

Julkaistu Infernossa 10/2019.

Cyhra
No Halos in Hell
Nuclear Blast

Muutama vuosi sitten kasattu ruotsalaisen metallin ”superkokoonpano” Cyhra julkaisee toisen levynsä. Sillä muun muassa In Flamesin, Shiningin ja Amaranthen entisistä jäsenistä koostuva poppoo jatkaa tähyilyä valtavirtametallin parrasvaloihin. Levyn toisessa kitarassa ja sävellyspuolella kuullaan myös suomalaisväriä kepittäjäsankari Euge Valovirran antaessa tulitukea.

Laadukkaasti tuotettu melodinen ja popahtava metalli tuo monin paikoin mieleen jäsenten entisiä bändejä. Laulaja Jake revittelee samantyylisesti kuin Amaranthessa aikoinaan, kun taas Jesper Strömblad lurittelee melodioita ja sooloja In Flames -muotille ominaisesti.

Kokeneen miehistön voimin kappaleisiin on ympätty paljon purkkaa ja sokerisuutta, ja levy on kerrasta iskevine kertseineen ja muine hittihakuisine makeuksineen vaivatonta kuunneltavaa. Kuunteluiden lisääntyessä vaivattomuus lipsahtaa ajoittain myös muovisuuden puolelle, mihin ovat syynä liian heppoiset sovitusratkaisut, etenkin tekijöiden tasoon nähden.

Toimivimmat hetket näyttäytyvätkin silloin, kun yhtye ohittaa helposti pureksittavat kaavat ja puristaa itsestään ulos kaiken tunteen. Hienoimmin tämä tulee esiin kauniisti sävytetyssä Battle from Withinissä ja voimallisessa slovarissa Lost in Timessa.

Vaikka bändin kakkoskiekko jättää parantamisen varaa, näkisin että yhtyeellä on kaikki potentiaali ja edellytykset parempaan.