Itseään haastavan bändin tehokkuus jää puolitiehen – arviossa Infected Rain

Julkaistu Infernossa 1/2022.

15.03.2022
INFECTED RAIN
Ecdysis
NAPALM

Pienestä Itä-Euroopan valtiosta Moldovasta ei ole tullut liikoja metalliyhtyeitä. Omanlaistaan modernia metallia louhiva Infected Rain on kuitenkin onnistunut jäämään itseni ja hiljalleen myös suuremman yleisön mieleen.

Vuodesta 2008 toimineen bändin viides albumi jatkaa progen, metalcoren ja melodödiksen sekoittelua raskaalla, groovaavalla ja tunnelmallisella tavalla. Keitos on sama kuin aiemmin, mutta painotus on nyt teknisemmin vääntelevissä, kokeellisemmissa sovituksissa. Ero varsinkin bändin räjähtävämmin hyökkäävään edellislevyyn Endorphiniin (2019) on huomattava.

Kulmikkaan raskaasti murjovat, kosmisesti väritetyt kappaleet sisältävät paljon informaatiota ja haastavat kuulijaa. Valitettavasti haasteellisuus näyttäytyy monin paikoin päämäärättömän ja hakevan oloisesti pyörivissä sovitusratkaisuissa. Soitto, soundit ja eritoten Elena Cataragan monipuolisella intensiteetillä käyvä laulanta ovat yhä huippuluokkaa, mutta sävellyksistä ei vain saa kunnon otetta.

Bändi on lähtenyt selvästi haastamaan itseään, mutta tehokkuus jää puolitiehen. Vaikea sanoa, kasvaako teos kuuntelujen myötä, mutta toistaiseksi merkkejä moisesta ei näy.

Lisää luettavaa