Jäistä ja yllätyksetöntä räimettä – arviossa Suicide Circle

Julkaistu Infernossa 11/2023.

08.02.2024
SUICIDE CIRCLE
Bukkake of Souls
OSMOSE

Ranskalainen Suicide Circle on Mütiilationin Meyhna’chin ja Morguiliathin Ratsin itsemurhasivuprojekti. Kaksikolle tuli välirikko, jonka seurauksena bändin nimi on vieläkin jonkinlaisen kiistan aiheena. Osmosen pomo Hervé Herbaut toimi tuomarina ja jatkoi yhteistyötä Meyhna’chin kanssa. Rats jäi nuolemaan näppejään.

Bändin debyyttilevy Shotgun Prayers (2021) edusti kaikin puolin sitä perinteisempää ranskamenoa. Pätevä levy, vaikkei mikään klassikko. Uutukainen taas uudistaa koko paletin. Soundit ovat skarpit, tuotanto on kristallinkirkasta ja meininki kylmää.

Bukkake of Soulsilla vierailee skenen pienempiä nimiä, kuten omalla verellään taiteileva muusikko Maxime Taccardi, bosnialainen Obskuritatem ja Zöldïer Noïz -bändin jätkiä. Erikoista sakkia, vaikkei se kuulukaan lopputuloksessa.

Odotin levyltä jotain huomattavasti härskimpää ja rajumpaa, mutta kun koko paketin ynnää yhteen, käteen jää melko yllätyksetöntä räimettä Mayhemin kokeilevimman materiaalin hengessä. Sellaista modernia ja jäistä meininkiä.

Levy on aivan varmasti pettymys etenkin Mütiilation-faneille. Eipä näitä bukkakeita pitkään naamalta pyyhitä.

Lisää luettavaa