Jättää bändin tekemisestä tylsän vaikutelman – arviossa Tardus Mortemin uusintajulkaisu

Julkaistu Infernossa 5/2021.

15.08.2021
TARDUS MORTEM
Engulfed in Pestilent Darkness
EMANZIPATION

Incantationin debyytin perässä hiihtelijöitä on tipahdellut viime vuosina liiankin kanssa. Tämä tanskalaisten alun perin vuonna 2019 ilmestynyt debyytti yrittää synkistellä genreen uudet pohjat. Engulfed in Pestilent Darkness onkin pirullisen tummasävyinen ja hengeltään kuolemaa hönkivä levy.

Suttuisehko tuotanto vie osan musiikin voimasta, vaikka toisaalta se sopii julmana käyvään vyörytykseen varsin hyvin. Kappaleiden sävykirjo pidetään kapeana, ja paletista irtoaa lähinnä mustaa ja vielä vähän mustempaa. Kaiutettu örinä kumpuaa matalalta kuin helvetin lieskat, eikä minkäänlaista toivoa ole. Missään.

Periaatteessa kaikki on siis hyvin, mutta aika tylsä vaikutelma näidenkin herrojen tekemisestä jää. Kyllä tästä vakaumuksen ja asiaan paneutumisen kuulee, mutta tyylikeinojen hallinta ei ole tuottanut mieleen jääviä kappaleita tai kulmia nostattavia kohtauksia.

Periaatteessa yhtä ja samaa romuluista taivalta käyvä death/doom kiihdyttelee ja matelee vapaamuotoisella sapluunalla. Välillä otelaudalta riivitään tuskaisesti soiva melodia tai sotkuisesti ujeltava soolo.

Lisää luettavaa