Jokaisessa levyn kappaleessa on hitikäs kertsi – arviossa Valonkantajat

Julkaistu Infernossa 2/2018.

05.07.2018
Valonkantajat
Vastavirtaan
Samsara

Loppusyksystä päivänvalon nähnyt levytys on Valonkantajien kolmas. Se tarjoaa rehellistä suomirockia raskaalla poljennolla ja tiukalla soitolla. Nykyisin yhtyeessä vaikuttaa myös Alexander Kuoppala, jonka soittotaiturointia on kuultu esimerkiksi Children of Bodomin ja Timo Rautiaisen riveissä. 

Pakko kertoa näin aluksi: jumalauta, että lähtee! Kun näin levyn ensi kertaa, ihailin sen visuaalista ilmettä ja toivoin, että sisältökin olisi yhtä kaunista. No piru vie – onhan se. Yhtyeen kappaleiden napakka toimitus on potkivaa ja rusentavan rokkaavaa. Mikseivät tämän yhtyeen rallatukset soi jatkuvasti radiossa? Varsinkin albumin nimikkokappale ja kihelmöivänkaunis Kylmyys saisivat varmasti tuhannet hyppimään riemusta. 

Hattua on pakko nostaa myös bändin mahtavalle taidolle vääntää iskeviä kertosäkeitä. Jokaisessa levyn kappaleessa – siis JOKAISESSA – on hitikäs kertsi. Hitto vie, että tällainen musiikki toimii kotona, autossa ja puutarhassa. Yhteensoitto on vertaansa vailla, ja bändi tarjoilee tiukkuuden lisäksi mukavia koukkuja, jotka saavat kuulijan hamuamaan lisää. 

Valonkantajat olisi esiintynyt 15 vuotta sitten Timo Rautiaisen ja Kotiteollisuuden kanssa raskaamman suomirockin etukentässä. Toivotaan, että yhtyeelle annetaan mahdollisuus näyttää kaikki taitonsa. Käsissä voi olla seuraava suuruus. 

Lisää luettavaa