”Jos Devinin tuotanto iskee yhtään, tämä on pakko nähdä” – arviossa Devin Townsend Projectin dvd

Levyarvio julkaistu Infernossa 10/2015.

28.12.2015

Devin Townsend Project
Ziltoid Live at the Royal Albert Hall -dvd

InsideOut
4_kirvesta

Myönnän heti alkuun, että minusta Ziltoid on typerä halpa nukke, sillä on typerä nimi ja typerä tarina. Se ei ole edes tarpeeksi typerä ollakseen hauska. Jos ukon luoja olisi kukaan muu kuin Devin Townsend, olisin kiinnostunut tästä keikkataltioinnista vähemmän kuin naapurin kakaran kouluesitelmästä.

Mutta kyseessä on Devin. Musiikillinen nero, mielettömän omaperäinen säveltäjä, hieno kitaristi, ehkä maailman paras laulaja, käsittämättömän hurmaava persoona. Fantastisten muusikoiden kannattelemana. Se, että mies tuntuu sylkevän kaiken, mitä luovasta suonestaan ikinä löytää, maailmalle ilman mitään itsesensuuria, ei haittaa musiikin puolella. Se on aina laatua, aina omaperäistä ja aina tunnistettavasti Deviniä.

Ensin vedetään alusta loppuun Ziltoid-albumi Dark Matters. Progeoopperan biisit, kaikkien muusikoiden suoritukset ja soundit lyövät ymmyrkäiseksi ihastuksesta ja saavat toivomaan, että olisin ollut paikalla. En vieläkään tajua Ziltoidia, mutta ihan sama. Erityisesti on mainittava Ziltoidin arkkivihollisena esiintyvä naislaulaja Dominique Lenore Persi, jonka suoritus ei häviä Townsendille tippaakaan.

Show’n toinen puoli koostuu fanien äänestämistä DTP-suosikeista. Siitä ei ole paljon muuta sanottavaa kuin… no, vau. Jos Devinin tuotanto iskee yhtään, tämä tyrmistyttävä tiivistelmä sen parhaimmistoa on lähes pakko nähdä.

Lisää luettavaa