Jotenkin tästä jää hiukan vaisu fiilis – arviossa Possessed

Julkaistu Infernossa 5/2019.

Possessed
Revelations of Oblivion
Nuclear Blast

Seven Churches 1985, Beyond the Gates 1986 ja kolmas pitkäsoitto heti perään 2019. Tuonen joessa on virrannut runsaasti nestettä sitten edellisen Riivattu-kiekon.

Ei voi sanoa, että 33 vuoden miettimistauko olisi tuonut yhtyeen musiikkiin radikaalia kurssinmuutosta. Revelations of Oblivion jatkaa sujuvasti Beyond the Gatesin viitoittamalla tiellä. Levyllä soi siis jämäkän konstailematon kuolonsukuinen thrash tai thrashinsukuinen kuolo.

Vaikka 1980-luvun kokoonpanosta ei ole jäljellä kuin laulaja Jeff Becerra, musiikista sitä ei erota. Rumpali Emilio Marquez vetelee koko tomirivistön läpikäyviä perusfillejä kuin alkuperäinen kannuttaja Mike Sus konsanaan. Kitarassa sahaa Gruesomesta tuttu Daniel Gonzales, ja näppärästi vanhaa kunnioittaen sahaakin.

Revelations of Oblivion on riffivetoista, pääosin rivakkaa takomista Possessedin kultakauden hengessä. Kaikki kulkee periaatteessa hyvin ja bändillä on pätevä comebacklevy plakkarissa. Jotenkin tästä jää silti hiukan vaisu fiilis. Tuntuu kuin Possessed tekisi itselleen sen minkä Gruesome Deathille – hassua kyllä, tässä on enemmän tribuutin kuin aidon asian makua.