Kärsii tunkkaisista soundeista – arviossa Scarlet Aura

Julkaistu Infernossa 10/2017.

16.04.2018
Scarlet Aura
Memories
Outlanders

Memories on kantavaäänisellä naislaulajalla tehty coverlevy, jolla kuuluisat heavy metal -hitit on sovitettu kappaleiden alkuperäistä esitystapaa uskollisesti mukaillen. Vaikka tällaista albumia pelkää aluksi aivan hiivatisti, Scalet Auran vedot yllättivät onneksi välillä jopa positiivisesti. Kultahippujen seassa on kuitenkin paljon kuravettä.

Scarlet Auran käsissä pyöritellään muiden muassa Dioa, Europea, Survivoria ja Twisted Sisteriä. Parhaiten mieleen jää Iron Maidenin Wasting Love, jonka ylisuuri kertosäe on hauskankuuloinen. The Cranberries -laina Zombie sopii puolestaan hyvin laulajatar Aura Danciulescun äänihuulille.

Albumi kärsii kuitenkin tunkkaisista soundeista. En tiedä millä markkabudjetilla teos on nauhoitettu, mutta jopa tällaisen märkäkorvan kuuloelimet huomaavat puuroisen äänimaailman. Tämä on todella harmi, sillä joissakin biiseistä on hauskaa kulmaa, joka herättää mielenkiinnon. Ongelmana on myös liika laulujen tuplaaminen. Tietyissä kertosäkeissä, kuten The Final Countdownissa, tämä vaivaa liiaksi. Ylituplaamisilla hukataan Danciulescunin kantava ääni.

Lisää luettavaa