Kaukana kiltistä ja turvallisesta – arviossa Friends of Hell

Julkaistu Infernossa 3/2022.

12.05.2022
FRIENDS OF HELL
Friends of Hell
RISE ABOVE

Aikoinaan Electric Wizardissa rumpaloineen Tas Danazogloun ja Jondix-nimisen kitaristin alullepanema, laulaja Sami Hynnisen ja basisti Taneli Jarvan täydentämä Friends of Hell on napannut nimensä ja vaikutteensa alan klassikoilta.

Ilmaisu kallistuu raskaan ja osin myös rokkaavan doomin puoleen, eikä palasia ole lähdetty kiillottamaan liiaksi. Kun rymyryhmä on näinkin karskia kaliiberia, kuviosta ei synny mitään kilttiä ja turvallista.

Vinyylimittaan paukutetut raidat eivät kanna aina, sillä esimerkiksi näytteenä jaettu Shadow of the Impaler on sävellyksenä aika tyhjää paukuttava esitys. Onneksi paremmin toimivaa rytkettäkin riittää. Esimerkiksi Into My Coffinin melodiat ja rytmikäs kertosäe ovat hyvinkin tarttuvaa sorttia. Myös Orion’s Beastin voimakkaat laulukuviot toimivat kylmäävällä teholla.

Perinteistä doomia St. Vitusin ja tietysti myös Witchfinder Generalin malliin rouhiva kiekko nousee lopulta pinnalle Hynnisen eläytyvän ja tunnetta välittävän laulun voimin. Kun kuuntelun makuun on päässyt, levy ei lähde kovin helposti soittimesta.

Lisää luettavaa