Kelpo tuotos muttei klassikko – arviossa Ministry

Julkaistu Infernossa 2/2018.

Ministry
AmeriKKKant
Nuclear Blast

Al Jourgensen on jälleen sotajalalla idioottipresidenttejä vastaan. Industriallegendan uusimmalla hillitöntä ryöpytystä saa osakseen Donald Trump. 

AmeriKKKant on siis levy, jonka läheisin hengenheimolainen Ministryn diskografiassa on George Bushin aikakaudella tykitelty Last Sucker. Siitähän on sopivasti tasan vuosikymmen. Sanomaltaan uutukainen yltää mainitun myrkyllisyyteen ja jopa yli. Musiikkipuolella Last Sucker puhkui niin kirvelevää vihaa, että kuulijan korvia särki, AmeriKKKant ei niinkään. Nyt soudellaan Ministryn kokeellisemmilla vesillä. 

Rehellisyyden nimissä on sanottava, että itse olen nimenomaan Ministryn aggrorunnomisen ystävä. Tämä saattaa värittää näkemystäni, mutta en usko uutukaisen nousevan Ministry-klassikoksi, vaikka se kelpo tuotos onkin. 

Biisit ovat järjestään aavistuksen liian pitkiä ja niiden rakenteet harhailevat vähän sinne tänne. Ministryn tavaramerkki, eli elementtien toisto uudelleen ja uudelleen ja uudelleen, ei ole kadonnut mihinkään, mutta levystä on silti vaikea saada kunnon otetta. Levyn parhaaksi biisiksi jääkin sinkkuvalinta Antifa. 

Kaiken muun varjoonsa jättävä Trumpin henkilöön suuntautuva vyörytys uppoaa varmasti livenä kuin kuuma veitsi voihin. Tallennemuodossa se tuskin tulee kestämään aikaa.