Kirves heiluu raskaalla kädellä – arviossa My Funeral

Julkaistu Infernossa 10/2022.

01.01.2023
MY FUNERAL
Funeral Manifesto
INVERSE

Dark thrash tuntuu aluksi hieman keinotekoiselta genreltä, mutta kotimaisen My Funeralin kohdalla tyypitys on oikeastaan varsin osuva.

Halkoina kasassa on semimelodista huutolaulua, karjumista, vanhan suomirässin mieleen tuovia nopeampia juttuja ja Slayerin South of Heavenin melodia- ja kitaraväritystä. Kaikki ahdetaan raskaan tummasävyiseen muotiin, joka antaa Funeral Manifestolle ripauksen modernimpaa ilmettä.

Vuodesta 2005 toiminut yhtye tietää kuinka kirvestä heilutetaan, mikä on tietysti neljännen pitkäsoiton kohdalla oletuskin. Hyvältä soundaava kiekko rytisee ja runttaa, mutta kappalemateriaali on samalla myös varsin monipuolista.

Omaan makuuni kokonaisuus on kuitenkin turhan raskassoutuinen. Mukana on paljon hitaampaa ja hienoisen asenteellista räimettä, joka ei ole melodisista vivahteistaan huolimatta aina niin mielenkiintoista.

Osa keskitempoisista jutuista kuulostaa kuin Slayerin Mandatory Suiciden kuolometalliversiolta. Ajatus on kutkuttava, ja kyllähän tuo osin mukavasti kutitteleekin, mutta kokonaisuus kaipaisi vireämpää ja nopeammin piiskaava otetta.

Lisää luettavaa