Kohkaus ja raivo saaneet kylkeensä melodisuutta ja kaihoa vanhakantaista heavyä kohtaan – arviossa Foreseen

Julkaistu Infernossa 10/2022.

02.01.2023
FORESEEN
Untamed Force
QUALITY CONTROL HQ

Pääkaupunkiseudun crossover-ihme Foreseen muuttaa kolmannella kokopitkällään vähän suuntaansa. Mätke on yhä melkoisen villiä, mutta ei enää niin raivoisaa ja kesyttämätöntä kuin aikaisemmin.

Vaan ei huolta. Kun kaahausvaihde polkaistaan päälle, kuten vaikkapa Oppression Fetishissä tai Serve Your Purposessa, niin johan lähtee. Tutut elementit, kuten kaiut Cro-Magsista tai vanhasta Dark Angelistä, ovat läsnä, mutta uusina piirteinä kuulen lisääntynyttä melodisuutta ja jonkinlaista kaihoa vanhakantaista heavyä ja speed metalia kohtaan.

Edeltävällä Grave Dangerillä vedettiin kohkaus ja raivo aika lailla tappiin, joten ehkä vähän eri suuntaan lähteminen olikin fiksu veto. Ja jos oikein pirullisesti ajattelee, mainittujen asioiden nostalgisointi on tällä hetkellä jopa trendikästä.

Soundimaailma kolisee ja paukkuu katu-uskottavasti, kuten räkäisessä rässissä pitääkin, joskin hieman tuhdimpi alapää olisi ollut mieleeni enemmän. Riffimaailma runnoo väliin vastustamattomasti ja moshpartit nappavat mukaansa, mutta jotain matkasta tuntuu jääneen.

Vaikea sanoa, onko kyseessä enemmän mystinen kolmannen levyn vaikeus vai arvostelijan kykenemättömyys saada kiinni uusista tuulista.

Lisää luettavaa