Komea paluu – arviossa Job for a Cowboy

Julkaistu Infernossa 2/2024.

27.03.2024
JOB FOR A COWBOY
Moon Healer
METAL BLADE

Arizonalainen Job for a Cowboy täräytti metalliskeneen vuosituhannen alussa herättäen huomiota sekä soitannollisesti taiturimaisten biisiensä että jäsentensä nuoren iän vuoksi. Neljännen levynsä Sun Eaterin jälkeen alkoi kuitenkin julkaisutauko, joka on venynyt muun muassa perhe- ja opiskelusyistä vuosikymmenen mittaiseksi.

Moon Healer on komea paluu. Tyyli on pysynyt samana, ja työstettävänä on kiharaisen tekninen, 2000-lukulaisesti rytmittelevä ja varsin brutaalisti päälle vyöryvä death metal.

Vaikka kyse ei ole mistään suuresta irtiotosta, kappaleissa tuntuisi olevan hiukan enemmän sävellyksellistä tarttumapintaa. Bändi ei luota vieläkään vaikkapa symmetrisiin ja osioiden toistuvuuteen perustuviin kappalerakenteisiin tai puhtaisiin lauluosuuksiin, mutta melodiat yksinkertaisesti puhuttelevat aiempaa enemmän. Muuta materiaalia keskitempoisempi ja pidempi päätösbiisi The Forever Rot on bändin mittapuulla jo miltei popahtava.

Myös levyn sanoitusten aihepiiri kuulostaa kiinnostavalta. Itsetuhoisuuteen ja toisaalta valaistumiseen kietoutuva, hallusinogeenisten huumeiden käyttöön liittyvä teema suorastaan huutaa lähempää tutustumista.

Lisää luettavaa