Korkeatasoista ja tapahtumarikasta – arviossa Stoned Statues

Julkaistu Infernossa 11/2023.

16.02.2024
STONED STATUES
Guardian
SAKARA

Nuori ja energinen pirkanmaalaistrio on kasvamassa kovaa vauhtia uudeksi kotimaisen raskaan musiikin ilmiöksi. Vähän yli parikymppisistä soittajista koostuva yhtye on tehnyt neljässä toimintavuodessa laadukasta jälkeä keikka- ja levyrintamalla. Bändin kakkosalbumi ei tule hyydyttämään menoa.

Musiikin identiteetti ei ole muuttunut, vaan tyylikattauksena on yhä progesta ja punkista ammentavaa vaihtoehtometallia. Luonnollinen kehitys on kuitenkin tuonut yhtyeen ilmaisuun uusia värejä ja kikkoja. Jos vuoden takainen nimikkodebyytti oli ajoittain varsin hillitöntä purkautumista, uutuudella sijaa saa myös maltillisempi kypsyttely.

Maltillisuus ei kuitenkaan tarkoita kesyyntymistä vaan toimivien ideoiden jalostumista entistä toimivammiksi. Taidolla sovitetuissa, debyyttiin nähden pidemmissä kappaleissa on rutkasti tarttuvuutta, mieleen jäävää melodisuutta ja puristavaa tunnelmaa. Myös selkeitä hittilohkaisuja kuten Take Me With You ja Who Do You Think You Are? on aiempaa enemmän.

Uutuuden korkeatasoinen ja tapahtumarikas, Jenna Kosusen mainiolla punkäänellä johdettu musisointi on yhtyeen kovinta tähän asti. Väittäisin, että bändin nykyisellä kehitystahdilla levy tuskin tulee jäämään sen parhaaksi.

Lisää luettavaa