Korvamadon lailla liikehtivää hittihekumaa – arviossa Blame Me!

Julkaistu Infernossa 7/2021.

BLAME ME!
Invisible You
OMAKUSTANNE

Vuodesta 2017 toiminut helsinkiläisnelikko julkaisee debyyttikokopitkänsä, jolla raikaa energinen alternative rock/metal. Yhtye antaa vaikutteidensa kuulua, mutta ei arkaile tuulettaa ilmaisuaan moderneilla elektronisilla ja sinfonisilla elementeillä.

Selkeimpinä vaikuttajina kuuluvat vaihtoehtorockin yhdysvaltalaissuuruudet Evanescence ja Paramore. Etenkin laulaja Bini Silvennoisen vahvassa äänessä on paljon samankaltaisuutta Evanescencen Amy Leen vastaavan kanssa. Yksioikoisen kopioinnin sijaan yhtye kuitenkin osoittaa, että sillä on roimasti soittotaitoa ja kykyä säveltää korvamadon lailla liikehtiviä elämänmakuisia kappaleita. Monipuolisella melodiakuvastolla väritetty ja kirkkaansuurella äänimaailmalla varustettu musisointi seisoo tukevasti omilla jaloillaan.

Tavallaan kappaleet edustavat varsin suoraviivaista hittihekumaa, mutta ne myös sotkevat miellyttävän sulavasti rockin ja metallin konventioita. Esimerkiksi ajoittaiset blastbeatit ja breakdownit sulautuvat rockimpaan poljentoon vaivatta, ja toisin päin. Oiva esimerkki hyvästä sovitustaidosta.

Noin 80 prosenttia levystä on iskeviä hittiralleja, joten kokonaisuutta voi pitää erittäin onnistuneena. Albumilta on hankala nostaa esiin parhaita vetoja, mutta ainakin biiseissä Prayers & Dreams ja Off the Radar on poikkeuksellisen vahvaa latausta. Toivottavasti yhtye saa hienon debyyttinsä myötä kaiken ansaitsemansa huomion.